Cuma, Eylül 20, 2024

Türkiye ile Körfez arasında 2 trilyon dolarlık imza

Türkiye ile Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) arasında Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerini başlatmak üzere karşılıklı imzalar atıldı. Anlaşmaya dair sosyal medya hesabından açıklama yapan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “İmzaladığımız Ortak Bildiriyle Türkiye ile KİK Üyeleri arasında 2,4 trilyon dolar ile dünyanın en büyük serbest ticaret alanlarından birisi oluşturulacak” dedi.

Anlaşmanın, mal ve hizmet ticaretini serbestleştireceğini kaydeden Bolat, “Yatırımların ve ticaretin kolaylaştırılmasını sağlayarak ülkemizin bölgeyle ticaretini ve ülkemize Körfez Bölgesinden yatırımları çok daha üst seviyelere çıkaracak” diye açıkladı.


“Müzakereler kısa sürede tamamlanacak”

Bolat ayrıca, ekonomik ilişkilerin gelişmesi için Körfez coğrafyası ile son dönemde kurulan iş birliklerinin bir halkası olarak, bu yeni ticari ortaklık projeksiyonunun, KİK ülkeleri ile birlikte küresel ekonomide kazan-kazan prensibi ile daha büyük bir paya ulaşılması açısından büyük öneme sahip olduğunu belirtti. Bolat, STA müzakerelerinin de en kısa sürede tamamlanacağına inandıklarını vurguladı. 

Türkiye’nin Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine başladığı KİK; Bahreyn, Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, BAE ve Umman ülkelerinden oluşuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM