Salı, Mayıs 14, 2024

“Haziran ve temmuzda enflasyonda bir kırılma olacak”

cevdet yılmaz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ağrı’da katıldığı iftar programının ardından Seçim Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Yılmaz, enflasyonla ilgili sıkıntılar yaşandığını ve bütün plan ve programlarda enflasyonu öncelediklerini belirterek, “Enflasyonu düşüreceğiz. Bu programımızı kararlı bir şekilde uyguluyoruz. Uygulamaya devam edeceğiz. Yılın ikinci yarısında bunun etkilerini görmeye başlayacağız. Haziran ve temmuz gibi göreceksiniz, enflasyonda bir kırılma olacak. Ardından 2025’te hedefimiz yüzde 15’lere düşürmek, 2026’da da tek haneli enflasyon rakamlarına bu memleketi yeniden kavuşturmak istiyoruz” dedi.


“İhracatımız 256 milyar doları buldu”

Türkiye ekonomisinin büyüdüğünü vurgulayan Yılmaz,”Geçen sene ekonomimiz büyüdü. AK Parti iktidara geldiğinde Türkiye’nin ekonomisi 230 milyar dolardı. Geçen sene 1 trilyon 119 milyar dolara ulaştı. Türkiye ilk defa trilyon dolarlık ekonomiler ligine girmiş oldu. İhracatımız 256 milyar doları buldu. 2002’de kişi başına gelirimiz 3 bin 600 dolardı. Geçen yıl itibarıyla 13 bin 110 dolara yükseldi” ifadesinde bulundu.


 “Sadece depremin maliyeti 104 milyar dolar”

Yılmaz, salgın sonrası dünyanın tam olarak toparlanamadığını belirterek, ülkenin etrafında savaşların ve çatışmaların yaşandığına dikkati çekti. Kuzeye bakıldığında Ukrayna-Rusya savaşının yaşandığını anlatan Yılmaz, “Güneyimizde maalesef Filistin’de, Gazze’de hepimizin yüreğini kanatan manzaralar görüyoruz. Geçen yıl tarihimizin en büyük depremini yaşadık. 11 vilayetimizdeki 14 milyon insan etkilendi. Böyle güçlü bir liderimiz olmasa, güçlü bir hükümet olmasa, bunlar öyle kolay kaldırılacak yükler değil. Sadece depremin maliyeti 104 milyar dolar. Bu kadar büyük bir yükten bahsediyoruz. Buna rağmen yine hizmetlerimize devam ediyoruz, çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM