Pazar, Nisan 28, 2024

“Enflasyon ikinci yarıdan itibaren düşecek”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ekonomi programımız ile ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz


Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorum mitinginde açıklamalarda bulundu, ekonomiyle ilgili dikkat çeken mesajlar verdi. En büyük baş ağrısı olan enflasyon ve hayat pahalılığına ilişkin gerekli adımların atıldığını söyleyen Erdoğan, “Fahiş fiyat artışlarıyla milletin lokmasına göz dikenlerle ilgili bakanlıklarımız denetimlerini sürdürüyor” şeklinde konuştu. “Enflasyonun düşmesi demek pastanın büyümesi demektir. Biz işte bunun çabasındayız. Kelebek ömürlü geçici rahatlamalardan ziyade, milletimizin tüm fertlerinin refahını kalıcı olarak artırmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız ve güçlü kadromuzla hükümet olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz” dedi.

Erdoğan, “İnşallah yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başladığını göreceğiz. Bundan 85 milyonun tamamı faydalanacak. Bütçe imkanlarını genişletmek için hazırlıklarımız var. Önümüzdeki yıldan itibaren çalışan ve emeklilerimizin alım gücünü eskisinin üzerine çıkartmaya başlayacağımıza inanıyoruz. Ülkemizi 21 yılda 3 kat nasıl büyüktüysek, 2 kat daha büyüterek en büyük 10 ekonomi arasına çıkartacağız. Yeter ki birliğimize sahip çıkalım. Yeter ki biz aramıza kimseyi sokmayalım. Gerisi sadece vakit ve planlama meselesi” diye konuştu.


“Depremin yüklediği faturaya rağmen bu adımları attık”

Emeklilere de mesaj veren Erdoğan şu sözleri kullandı: “Memurun, işçinin, emeklinin aylıklarında yüzde 50’ye varan oranlarda artışa gittik. Emeklilerimizin sıkıntılarını hafifletmek amacıyla tek seferlik 5 bin TL ödenmesi, bayram ikramiyelerinin yüzde 50 artırılması, banka promosyonlarının yükseltilmesi gibi çeşitli çözüm yollarını devreye aldık. Kamu bankalarımız başvuruları almaya başladı. İkramiyeler gelecek hafta hesaplara yatıyor. Depremin ekonomimizin yüklediği faturaya rağmen bu adımları attık. Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM