Cumartesi, Nisan 27, 2024

“Seçimden sonra sıkılaşma kararlılıkla sürmeli”

Üyeleri ile bir araya gelen TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz: Ortada içilmesi gereken bir acı reçete var, buna da toplumun tüm kesimi katlanmak durumunda


Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ege Şubesi, düzenlediği iftar yemeğinde üyeleriyle bir araya geldi. TÜGİAD Ege Şube üyelerinin geniş katılım gösterdiği iftar buluşmasında, ekonominin düzelmesi için önlemlerin hızlıca alınması gerektiğine dikkat çeken TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Engin Korkmaz, “Seçimden sonra sıkılaşma, enflasyon ile yürütülen mücadelenin aynı kararlılıkla sürmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.


“Reel ekonomi politikalarının devamını bekliyoruz”

Alınan önlemlerde kararlılık vurgusu da yapan Korkmaz, “Ortada içilmesi gereken bir acı reçete var, buna da hem iş dünyası hem çalışanlar, toplumun tüm kesimi katlanmak durumunda. Zorlu süreci hızlandırmak için alınan önlemlerin kararlılıkla sürdürülmesi, alınacak önlemlerin ivedilikle alınması gerekiyor. Seçimden sonra da reel ekonomi yönetimi politikalarının devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.


Vergi performansını yükseltecek çalışmalar yürütülüyor

TÜGİAD Ege Şubesi’nin konuğu olarak yer alan İzmir Vergi Dairesi Başkanı Ömer Alanlı ise yeni bir vergi çalışması içinde olmadıklarını ancak vergi toplama performansını yükseltecek önlemler ve vergi toplanma oranını yükseltecek çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bütçe açığının düşürülmesi için vergide kayıp kaçak oranının da azaltılmasının şart olduğunu ifade eden Alanlı, “Tüm çalışmalarımız vergileri en etkili, hızlı ve hakkaniyetli bir şekilde toplamak. İzmir Vergi Dairesi olarak tüm mesaimiz buna yönelik” diye konuştu.

KAYNAKTÜGİAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM