Pazar, Mayıs 19, 2024

Sanayici vergide adalet bekliyor

KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, kamuda tasarruf tedbirlerinin sıkı sıkıya uygulanmasını desteklediklerini söyledi


Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) Perşembe Kahvaltısı Kemalpaşa Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Işıklı, yürütülen ekonomik politikalar ve kapsamında tasarruf önlemlerinin önemine dikkat çekti. Ekonomi yönetiminin sıkılaşma politikalarını desteklediklerini ifade eden Işıklı, “Bu zorlu süreci hep beraber aşacağız, acı ilacı hepimiz içeceğiz. Ancak vergide adalet ve kayıt dışı ile etkili mücadele sanayicilerimizin en büyük beklentisi” dedi.

Kamunun da tasarruf tedbirlerine başlama noktasında yapılan açıklamaları değerli bulduğunu söyleyen Işıklı, “Bu kapsamda söylenen sözlerin hayata geçmesi, bu sürecin daha hızlı atlatılması için son derece etkili olacaktır. Bu anlamda kamuda da tasarruf tedbirlerinin sıkı sıkıya uygulanmasını destekliyoruz” ifadelerini kullandı.


“Devletin kasasına giren her liranın önemi var”

Enflasyonun aşağı çekilmesi için toplumun tüm kesimlerinin fedakarlık yaptığını vurgulayan Işıklı, “Bu süreçte devletin kasasına giren her liranın önemi var. Kamunun en büyük gelir kaynağı ise vergiler. Bu noktada vergisini zamanında ödeyen, kayıtlı, faturalı iş yapan sanayicilerin sektörlerinde kayıtsız çalışan, haliyle vergi kaçıran rakipleri ile mücadelesinde zorlandığı da bir gerçek” diye konuştu. Işıklı, devlete kaynak yaratan sanayicilerin haksız rekabet ile karşılaşmaması için vergi kaçakçılığı ile etkili mücadele beklentisi içerisinde olduklarını belirtti. Sonrasında KOSBİ Müdürü Salman Eldeş, KOSBİ’de yürütülen altyapı faaliyetleri ve 2024 yılında yapılması beklenen yatırımlar hakkında sanayicileri bilgilendirdi.

KAYNAKKESİAD
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM