Pazar, Mayıs 19, 2024

Türkiye ve Avrupa’da ekonomi gündemi

Ekonomi ve piyasa gündemi

Türkiye’de 6 Mayıs ile başlayan haftada ekonomi gündeminde pek çok veri ve istatistik açıklanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 6 Mayıs Pazartesi Perakende Ödeme Sistemi (PÖS) İşlemlerini paylaşacak. 7 Mayıs Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sanayi Kapasite Raporlarını açıklayacak. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını paylaşacak. Aynı gün içinde Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi Yönetim İç Borç İstatistikleri ve Hazine Nakit Gerçekleşmelerini duyuracak. TÜİK 9 Mayıs Perşembe günü Dış Ticaret Endekslerini açıklayacak. TCMB ise Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini paylaşacak. 10 Mayıs Cuma günü TÜİK, Sanayi Üretim Endeksi, İşgücü İstatistikleri ve İnşaat Maliyet Endeksi verilerini duyuracak. 

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat, 6-24 Mayıs 2024 tarihlerini kapsayan veri yayımlama takvimini paylaştı. Buna göre, Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat 6 Mayıs’ta 2024 yılının mart ayı iç piyasa sanayi üreticisi fiyatları açıklayacak. 7 Mayıs’ta ise 2024 yılının mart ayına ilişkin sanayi ithalat fiyatları, dış ve toplam endüstriyel üretici fiyatlarını paylaşacak. Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat, 8 Mayıs’ta ise 2024 yılının şubat ayı hizmet üretimi verilerini yayımlayacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM