Pazar, Haziran 16, 2024

“Ödeme çeşitliliği müşteriler için önem arz ediyor”

Kutlu, müşterilerin yüzde 40’tan fazlasının ödeme yöntemi olmaması durumunda alışverişten vazgeçtiğini aktardı


Türkiye’deki en büyük iş dünyası organizasyonu, uluslararası alanda da sayılı organizasyonlardan biri olan Perakende Günleri, bu yıl 29-30 Mayıs tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek. 23. yılında da sektörün ve dijital ticaretin geleceğine yön veren çok sayıda yerli ve yabancı konuğu ağırlayacak olan etkinlikte, Türkiye’de ilk banka bağımsız online ödeme altyapısını geliştiren Payten Türkiye ve Payten’in Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faaliyet izinli ödeme kuruluşu Paratika da 207 numaralı standında perakendenin öncüleri ile buluşacak.  

Online alışverişte ödeme çeşitliliğinin müşteriler için önem arz ettiğini vurgulayan Payten Türkiye Ülke Lideri ve Paratika CEO’su Burak Kutlu, “Perakende e-ticaretinde, müşterilerin alışveriş sepetlerine ürün ekledikten sonra satın alma işlemini tamamlamadan terk etmeleri, işletmeler için yaygın ve ciddi bir sorun teşkil eder” dedi.


Tüketici çevrim içi ödemeden yana

Araştırmalara göre çok sayıda tüketicinin, bir ürün için tercih ettiği ödeme seçeneğini kullanarak çevrim içi ödeme yaptığını belirten Kutlu, “Müşterilerin yüzde 40’tan fazlası ödeme adımında tercih ettiği ödeme yönteminin olmaması durumunda alışverişten vazgeçiyor. E-ticaret sitenizde birçok farklı ödeme seçeneği sunarak kişisel tercihlerine uygun şekilde ödeme yapmalarına olanak tanıyarak müşterilerinize esneklik sunabileceğiniz gibi işletmeniz için de satış dönüşümü ve müşteri memnuniyeti oranlarını artırabilirsiniz. Kredi ve banka kartlarının yanı sıra alışveriş kredisi ile ödeme, e-cüzdanlar, çoklu ödeme (parçalı ödeme), link ve QR kod ile ödeme ve alternatif ödeme yöntemleri sunarak alışveriş tamamlanma oranlarını artırabilirsiniz” ifadelerini kullandı.


“Tek bir fiziksel POS cihazı ile tüm kartlardan ödeme alabilirsiniz”

Kutlu, “Mağaza, süpermarket, eczane, showroom, ticari araçlar, akaryakıt istasyonları, otel, restoran gibi yüz yüze satışlarınız için yeni nesil ödeme alma deneyimi sunan Paratika Fiziki POS sayesinde, bankalara tek tek başvuru yapmanıza gerek kalmadan, tüm ödemelerinizi tek bir cihaz üzerinden, tek ve uygun komisyon oranı ile alabilirsiniz. Paratika’nın işletmeniz için sunduğu en büyük avantajlardan biri ise tek komisyon oranı. Geleneksel fiziki POS’lardan farklı olarak Paratika’nın çözümünde, her banka için farklı komisyon oranı ödemezsiniz. Paratika fiziki POS’un tek sözleşme, tek entegrasyon ve avantajlı komisyon oranı ile anlaşmalı olduğumuz bankaların kartları ile tek çekim veya taksitli ödeme alabileceğiniz gibi, müşterilerinize kartla temassız ödeme, QR kod ile ödeme, PIN doğrulaması ve alışveriş puanları ile ödeme esnekliği de sunabilirsiniz. Güncel tasarım, kullanıcı dostu panel ve ara yüz, uzun şarj ömrü ile yeni nesil fiziki POS cihaz, olası sorunları minimuma indirerek çalışanlarınız için ödeme alma sürecini kolaylaştırır, Paratika’nın 7/24 canlı teknik destek, bakım ve onarım desteklerinden de yararlanabilirsiniz” dedi.


Etkili ödeme sistemiyle perakende firmaları sürdürülebilir büyüme sağlayabilir

Yoğun işlem hacmine sahip perakende sektöründe firmaların hem yurt içi hem de globaldeki operasyonlarında büyümelerini destekleyen birçok faktör var. Yenilikçi ödeme teknolojileri, ödemelerin orkestrasyonu ve müşterilere sunulan ödeme yöntemlerinin çeşitliliği de perakende ve e-ticaret alanında firmaların sürdürülebilir büyümesinde önemli potansiyel sunan faktörler arasında yer alıyor.  

Türkiye’nin en kapsamlı online ödeme çözüm setini sunan Payten Payment Gateway’i tercih eden firmalar; maliyetlerin düşmesi, satış dönüşümü ve kârlılığın artması, yeni müşteri kazanımı ve müşteri deneyiminin geliştirilmesi noktasında önemli kazanımlar elde ediyor. Payten Payment Gateway; akıllı işlem yönlendirme, hata koduna göre yönlendirme, kart saklama, B2B tahsilat yönetimi, mutabakat çözümü, kapalı devre cüzdan, linkle ve karekod (QR) ile ödeme, çoklu ödeme (parçalı ödeme), alışveriş kredisiyle ödeme yöntemleri, alternatif ödeme yöntemleri, yurt dışı ödeme yöntemleri, Software only POS, gelişmiş anti-fraud çözümü, Secure IVR ve sektörde farklılık yaratan Payten Olağanüstü Durum Merkezi (ODM) ile ödeme danışmanlığı çözümlerini tek ürünle ve 7/24 canlı destek hizmetiyle sunuyor. Perakende firmalarının, Payten Payment Gateway’in kullanıcı dostu ve esnek entegrasyonu ile tüm bu çözümleri tek ara yüz üzerinden yönetmeleri mümkün. 

Payten Payment Gateway, çözüm seti ile sektörde fark yaratıyor
Avrupa’nın lider ödeme sistemleri firması olan Payten, İTÜ Teknokent’teki AR-GE merkezinde sürekli geliştirdiği, bugün Türkiye’nin en kapsamlı ödeme geçidi olan Payten Payment Gateway çözümünü ziyaretçilerle buluşturacak. Payten Ödeme Orkestrasyonu çözümü perakendenin yanı sıra sigorta, otomotiv, araç kiralama, turizm, lojistik ve kargo, eğitim, enerji/yenilenebilir enerji, sağlık/hastane zinciri, spor ve güzellik gibi sektörlerde de faaliyet gösteren işletmelerin gelişen tüm ihtiyaçlarına cevap veren tam kapsamlı çözüm seti ile sektörde fark yaratıyor.
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM