Pazar, Haziran 16, 2024

Karşıyakalı kadın kursiyerlerden renkli açılış

Karşıyaka’nın Şemikler Mahallesi’nde bulunan Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi, 2023-2024 sezonunda 8 farklı branşta hobi, el sanatları ve spor kurslarına ev sahipliği yaptı. Karşıyaka Belediyesi ve İlçe Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde düzenlenen kurslardan yaklaşık 400 Karşıyakalı kadın ücretsiz olarak yararlandı. Yıl boyunca çalışıp yeteneklerini geliştiren kursiyerler, açtıkları sergiyle el emeği göz nuru çalışmalarını beğeniye sundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal’ın açılışını yaptığı sergide takı tasarım, resim ve wayuu örgü çanta branşlarındaki kurslarda hazırlanan eserler yer aldı.


Uşaklıgil çaldı, kadınlar eşlik etti

Davetliler arasında bulunan Karşıyakalı ünlü bestekar ve emekli müzik öğretmeni Işıltan Uşaklıgil, törene gelen Başkan Ünsal’ı akordeon çalarak karşıladı. Başkan ve katılımcıların Uşaklıgil’e coşkuyla eşlik ettiği anlar, renkli görüntülere sahne oldu. Açılışın ardından sergiyi gezen Ünsal’a kolye, Atatürk portresi, wayuu çanta ve şapka hediye edildi. Yoğun ilgi gören serginin 24 Mayıs Cuma günü saat 17.30’a kadar açık kalacağı belirtildi.
Merkezde gerçekleşen takı tasarım, resim, İngilizce, wayuu örgü çanta, diksiyon, mozaik, yoga ve pilates kursları Temmuz ayı sonuna kadar devam edecek. Hem Ali Rıza Bodur Eğitim Merkezi’nde hem de Karşıyaka Belediyesi’nin diğer mahalle merkezlerindeki yeni sezon kurs kayıtları ise Eylül ayında başlayacak.

“Birlikte güçleneceğiz”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal “Kurslarımıza katılan ve harika çalışmalar ortaya çıkan tüm kursiyerlerimizi ve eğitmenlerini tek tek kutluyor, teşekkürlerimi sunuyorum. Sosyal belediyecilik anlayışıyla tüm vatandaşlarımız gibi kadınlara da eğitime, spora, sanata ve sosyal yaşama erişme imkanı sunmaya çalışıyoruz. Kadınların sosyal yaşamda daha aktif şekilde yer almalarını, aile bütçelerine katkı sunmalarını da sağlayacak beceriler edinmelerini istiyoruz. Bu doğrultuda düzenlediğimiz kurslarımızı ve diğer tüm hizmetlerimizi geliştirerek sürdürecek, birlikte daha da güçleneceğiz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM