Pazar, Haziran 16, 2024

Bornova’da atıklar dönüşüyor çevre bilinci yükseliyor

Bornova Belediyesi, çevre bilincinin arttırılması ve iklim değişikliği konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla öğrencilere yönelik eğitim ve atölye etkinlikleri düzenlemeye devam ediyor. Bornova’daki tüm okullara ulaşma hedefiyle yürütülen çalışmalar kapsamında verilen eğitimler; anaokulundan üniversitelere kadar her öğrencinin yaşına uygun içerikte düzenleniyor.
 
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ‘İklim Değişikliği ve Atık Yönetimi Eğitimi’, ‘Farkındalık Atölyesi’, ‘Atık Takası’ ve ‘Eğitim Dalgası’ etkinlikleri yoğun ilgi görüyor. Düzenlenen çalışmalar ile çocukların evlerinde biriktirdikleri atık pil, atık yağ ve ambalajların Bornova Belediyesi ile eğitim kurumları arasında yürütülecek koordineli çalışmalar ve işbirliği çerçevesinde ülke ekonomisine kazandırılması hedefleniyor. Ayrıca çalışmalar ile Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’nin daha etkin bir şekilde kullanılmasını da teşvik ediliyor.


Atık azaltımının önemi anlatıldı

Eğitimler kapsamında Bornova Belediyesi Atık Getirme Merkezi’ne gelen Bornova Şehitler Ortaokulu öğrencileri hem eğitim aldı hem de  çevre bilinci ve atık azaltımı konusunda yaptıkları resimleri Bornova Belediyesi’ne hediye etti. Geri kazanılabilir atıkların, ambalaj atıklarının mutfak atıkları ile karıştırılmadan ayrı biriktirilmesi ve bu atıklardan ham madde üretilerek ekonomiye katkı sağlanabileceği anlatıldı. Ayrıca bitkisel atık yağların lavabolara dökülmesinin çevre sağlısı açısından sakınca oluşturduğu ve hatta kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara yol açtığı vurgulandı. Bu atıkların temiz pet şişelerde biriktirilip toplanrak tekrar geri kazanılabileceği aktarıldı.

Öğrenciler eğitim neferi olacak

Bornova Belediyesinden eğitim alan öğrenciler, edindikleri bilgileri okullarındaki, sokaklarındaki arkadaşları ve aileleri ile paylaşarak bir eğitim neferi gibi çalışacak, atık yönetimi ve iklim değişikliği ile mücadelede çarpan etkisi oluşturacak.
Bununla birlikte üniversite öğrencilerine; atık yönetim stratejileri, dünyadaki su kaynakları ve kıtlığı, karbon ayak izi ve doğaya salınan sera gazları ile ilgili bilgilendirmeler yapıldı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM