Pazar, Haziran 30, 2024

LGS 2024 sonuçları açıklandı

LGS ikinci nakil

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) 2024 sonuçları için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıfta eğitim gören 1 milyon 38 bin 192 öğrenciye yönelik yapılan LGS sınav sonuçları internet sitesinde erişime açıldı. MEB’in son dakika açıklamasıyla duyurduğu sonuçlara https://sonuc.meb.gov.tr sitesinden erişilebiliyor. Adaylar MEB’in yukarıdaki linki üzerinden TC Kimlik No, doğum tarihi bilgisi ve ekranda görülecek güvenlik kodunu girerek LGS sınav sonuçlarını öğrenebilir.

MEB’in sonuçları açıklamasıyla birlikte erişime açılan sorgulama ekranına giriş yapan adaylar, Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil testlerinden yaptıkları doğru ve yanlış sayılarını görebilecek.

Adaylar, MEB sitesi üzerinden açılan sonuç ekranında, yaptıkları doğru ve yanlış sayıları üzerinden belirli katsayılar ile hesaplanacak, puanlarına ulaşabilecek. LGS sınavına giren adaylar 100-500 puan arasında değerlendirilen sonuçlar üzerinden lise tercihlerini yapacak.

KAYNAKMEB
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM