Cumartesi, Şubat 7, 2026
spot_img

Asgari ücrette gözler üçüncü toplantıda

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, milyonlarca çalışanı ilgilendiren 2024 asgari ücretini belirlemek için ikinci toplantısını gerçekleştirdi. 

İlk toplantısını 10 Aralık’ta yapan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ikinci kez 16 Aralık Pazartesi günü yeniden toplandı.  

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işçi tarafını TÜRK-İŞ, işveren tarafını ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) temsil ediyor. İşveren heyetinin başkanlığını TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç, işçi heyetinin başkanlığını ise TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar yaptı.  

Toplantı sonrasında konuşan  Ağar, asgari ücret tespit komisyonunun ikinci toplantısının ardından değerlendirmelerde bulundu. Ağar, toplantıda herhangi bir ücret rakamının telaffuz edilmediğini belirtti. Ağar, sürecin üçüncü toplantıda sonuçlanmasını beklediklerini ifade etti. 


“İnsanca bir yaşam sürebilecekleri bir ücret talep ediyoruz”

Ağar, “İkinci toplantıda, asgari ücretle geçinen vatandaşlarımızın karşı karşıya olduğu zorlukları bir kez daha gündeme getirdik. Çalışan arkadaşlarımız kendi durumlarını ve taleplerini dile getirdiler. Türk-İş olarak bizim pozisyonumuz net; insanca bir yaşam sürebilecekleri bir ücret talep ediyoruz. Ancak henüz işçi tarafı olarak resmi bir rakam açıklamış değiliz” dedi.


“İşverenin ya da hükümetin önerisini bekliyoruz”

Toplantıda herhangi bir rakamın gündeme gelmediğini belirten Ağar, “Sürecin uzamasını beklemiyoruz. Üçüncü toplantıda karar alınmasını ümit ediyoruz. Ancak Türk-İş olarak rakam açıklamıyoruz, çünkü müzakerelerin hassasiyetini göz önünde bulunduruyoruz. Para veren taraf değil, talep eden tarafız. Bu nedenle işverenin ya da hükümetin önerisini bekliyoruz. Bugünün ekonomik koşullarında çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir ücret talep ediyoruz. Ancak bu süreç bir pazarlık masası değil. Hükümet ve işveren temsilcilerinin önerilerini görmeden bir rakam açıklamak doğru olmaz” diye konuştu.

Öte yandan Ağar, üçüncü toplantı için henüz tarihin netleşmediğini belirterek, bakanlığın önümüzdeki günlerde toplantı tarihini bildireceğini söyledi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM