Salı, Eylül 9, 2025

EGİAD’dan dijital dönüşüm hamlesi

Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), üyelerinin bilgi ve yetkinliklerini artırmak, yenilikçi iş modelleri geliştirmelerini ve küresel rekabet gücünü yükseltmelerini desteklemek amacıyla 8 Eylül Pazartesi günü EGİAD Dernek Merkezi’nde Japon Şirketlerinden Dijitalleşme ve Yapay Zekâ Uygulamaları” başlıklı seminer düzenledi. Seminere Mitsubishi Electric Türkiye Başkan Yardımcısı Jun Horibe, Mitsubishi Electric Türkiye FA Center Birim Müdürü Önder Şenol ve Gakken Turkey İnovatif Eğitim A.Ş. COO’su Daisuke Mohara konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte; endüstride dijital dönüşüm, yapay zekâ uygulamaları, global trendlerle uyumlu liderlik yaklaşımları ve organizasyonel dönüşüm süreçleri ele alındı.


“Dijitalleşmeyen şirketler, pazar payını kaybeder”

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, açılış konuşmasında dijitalleşmenin günümüz iş dünyası için stratejik önemine dikkat çekerek, “Günümüz iş dünyasında dijital dönüşüm ve yapay zekâ, şirketlerin yalnızca verimliliklerini değil aynı zamanda rekabet güçlerini ve sürdürülebilirliklerini belirleyen en kritik faktörlerden biri haline geldi. Yapılan araştırmalara göre, dijital dönüşüme yatırım yapan şirketlerin kârlılık oranı ortalama yüzde 26 daha yüksek olmakta; yapay zekâ uygulamalarını iş süreçlerine entegre eden işletmelerin ise karar alma hızları yüzde 40 oranında artıyor. Bu veriler bize şunu net biçimde gösteriyor: Dijitalleşmeye uyum sağlayamayan şirketler, sadece zaman değil, pazar payı da kaybediyor” diye konuştu.


“İzmir iş dünyasının güçlü adımlar atması gerekiyor”

Özhelvacı, konuşmasında Türkiye ve İzmir özelinde de çarpıcı verilere de yer vererek, “Türkiye’de dijital ekonomi hacmi son 5 yılda yüzde 80’in üzerinde büyüdü. İzmir ise hem üretim altyapısı hem de girişimcilik ekosistemi ile ciddi bir potansiyel barındırıyor. Ancak, İzmir iş dünyasının küresel rekabet gücünü artırabilmesi için dijitalleşme ve yapay zekâ alanında daha güçlü adımlar atması gerektiği ortada” dedi.


“Japon şirketleri ilham kaynağı”

Japon şirketlerinin uzun vadeli vizyon, disiplin ve inovasyon kültürüyle Türk iş dünyası için örnek teşkil ettiğini vurgulayan Özhelvacı şunları ifade etti: “Japon şirketleri, dünyada dijital dönüşüm ve yapay zekâ konusunda öncü konumda. Özellikle uzun vadeli vizyon, disiplin ve inovasyon kültürleri Türk iş dünyası için ilham verici örnekler sunuyor. Bu bağlamda Japon şirketlerinin deneyimleri, Türkiye ile Japonya arasındaki stratejik ortaklıklar için güçlü bir fırsat da yaratıyor.”


EGİAD – Gakken iş birliği protokolü

Seminerle eş zamanlı olarak, EGİAD ile Japonya’nın en köklü eğitim ve yayıncılık gruplarından biri olan Gakken arasında önemli bir iş birliği protokolü de imzalandı. 1946 yılında kurulan Gakken, eğitim materyalleri, yenilikçi öğrenme teknolojileri ve dijital çözümleriyle dünya çapında milyonlarca öğrenciye ulaşan öncü bir kuruluş olarak dikkat çekmekte. İmza törenine ilişkin de değerlendirmede bulunan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, “Bugün, EGİAD olarak 80 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip olan, Japonya’nın en büyük eğitim ve yayıncılık gruplarından biri olan Gakken ile bir iş birliği protokolü imzalıyoruz. Bu protokol; dijital eğitim, inovasyon ve genç iş insanlarının kapasite gelişimine odaklanan ortak projeleri kapsayacak. Böylelikle üyelerimizin hem teknolojik hem de yönetimsel yetkinliklerini güçlendirmeyi hedefliyoruz” ifadelerinde bulundu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM