Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanlığına İzmir Ticaret Borsası (İTB) Meclis Başkanı Ömer Gökhan Tuncer seçildi
Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Genel Kurulu İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Toplantı Salonu’nda gerçekleşti. Hasan Küçükkurt döneminin yönetim ve denetim kurullarının oy birliği ile ibra edildiği genel kurulda başkanlığa aday olan Ömer Gökhan Tuncer, oy birliği ile EGEV’in yeni başkanı oldu.
Divan heyetini Sibel Zorlu, Alp Avni Yelkenbiçer ve Erçin Güdücü’nün oluşturduğu genel kurulun açılış konuşmasını önceki EGEV Başkanı Hasan Küçükkurt yaptı. Görev süresi boyunca EGEV’e emek veren mevcut Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür eden Küçükkurt, “Özverili çalışmaları ve kuruma duydukları aidiyet, bu yapının sürekliliğini sağlayan en önemli unsurlardan biri olmuştur. EGEV, yalnızca bir vakıf olmanın ötesinde; Ege Bölgesi’nin ortak aklını temsil eden, 10 ili kapsayan, köklü ve kendine özgü yapısıyla ülkemizde benzeri çok az bulunan bir platformdur” dedi.
Ortak hedeflerle buluşma kültürü var
Kamu, özel sektör ve sivil toplumu aynı zeminde buluşturabilme kabiliyetinin vakfı hem bölgesel hem de ulusal ölçekte ayrıcalıklı bir konuma taşıdığına vurgu yapan Küçükkurt, “Bu yapının en kıymetli tarafı, farklı görüş ve kurumsal yapılara rağmen ortak hedefler etrafında bir araya gelebilme kültürünü sürdürebilmesidir. Bu kültür, yalnızca geçmişte elde edilen başarıların değil, gelecekte ortaya konulacak çalışmaların da en güçlü teminatıdır” ifadelerini kullandı.

Kökleri geçmişe, sorumluluğu geleceğe uzanıyor
Yönetim ve Denetim Kurulları’nın raporlarının okunup oylanması sonrası yönetim kurulu oy birliği ile ibra edildi. Sonrasında yapılan oylamada seçime tek liste olarak giren Ömer Gökhan Tuncer EGEV’in yeni başkanı seçildi. Seçim sonrası genel kurula hitap eden Ömer Gökhan Tuncer, bugün burada sadece bir görevi devralmadığını; kökleri geçmişe, sorumluluğu geleceğe uzanan bir emaneti üstlendiğini belirtti. EGEV’in sadece bir kurum değil; bir hafıza, yılların biriktirdiği bir değer, emeklerle ayakta duran bir yapı ve üyelerinin destekleri ile korunacak ve büyütülecek bir miras olduğunun altını çizen EGEV Başkanı Tuncer, yeni dönemde EGEV’i hep birlikte daha ileri noktalara taşıyacaklarını dile getirdi.
Yeni EGEV Yönetim Kurulu üyeleri, Ali Kara, Arda Yılmaz, Cüneyt Temel, Deniz Celep, Faruk Güler, Gökhan Maraş, Koray Özcan, M. Kaan Özhelvacı, Mehmet Müsürler, Necati Gültekin, Necdet Heppekcan, Oğuz Özkardeş, Okan Telaşeli, Osman Çalıkuşu, Sadık Özkasap, Semih Başaran, Semiha Güneş, Talat Papatya, Temel Aycan Şen ve Uğur Erdoğan’dan oluştu.
Denetim Kurulu üyeleri ise Barış Kaska, Ekrem Gülcemal ve Yüksel Bilek oldu.
