Tarım-ÜFE yıllık yüzde 18,81 arttı

TÜİK verilerine göre, Tarım-ÜFE temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,31, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,81 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2026 yılının temmuz ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım-ÜFE) verilerini yayımladı. Buna göre, Tarım-ÜFE yıllık yüzde 18,81, aylık yüzde 2,31 artış gösterdi. Tarım-ÜFE’de, 2026 yılı temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,31, bir önceki yılın aralık ayına göre yüzde 10,22, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,81 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 35,12 artış gerçekleşti.

Sektörlerde bir önceki aya göre, tarım ve avcılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 2,52 artış, ormancılık ürünleri ve ilgili hizmetlerde yüzde 1,66 azalış ve balık ve diğer balıkçılık ürünleri; su ürünleri; balıkçılık için destekleyici hizmetlerde yüzde 0,82 artış görüldü. Ana gruplarda bir önceki aya göre, tek yıllık (uzun ömürlü olmayan) bitkisel ürünlerde yüzde 0,62 azalış, çok yıllık (uzun ömürlü) bitkisel ürünlerde yüzde 8,33 artış ve canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde yüzde 0,67 artış kayda geçti.

Yıllık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 84,34 artış ile sebze ve kavun-karpuz, kök ve yumrular, aylık değişimin en yüksek olduğu alt grup yüzde 13,61 azalış ile tropikal ve subtropikal meyveler oldu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM