“Bu Cumhuriyet büyük bedellerle kuruldu”

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 87’nci yıl dönümünde İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde (İAOSB) iki ayrı anma töreni düzenlendi. Törende Atatürk büstüne çelenk ve karanfiller bırakılarak saygı duruşunda bulunuldu, ardından İstiklal Marşı okundu.

Törende konuşan İAOSB Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Karace, Anafartalar’daki ziyaretine atıfta bulunarak duygularını şu sözlerle ifade etti: “Geçtiğimiz gün Anafartalar’daydık. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Mustafa Bey ile birlikte anıtlara, şehitliklere gittik. Tüm siperleri gezdik. Bu Cumhuriyetin nasıl kazanıldığını, ilk kıvılcımların nasıl atıldığını kendi gözlerimizle gördük. Düşünün ki, ülkenin nüfusu 9 milyonken 250 bin şehit vermişiz. 14 yaşın üzerindeki bir nesli kaybetmişiz. Bu ülke ne kadar zorluklarla kuruldu, ne kadar çok kan, gözyaşı ve kayıp var. Ama hiçbir ülkenin sömürgesi altına girmememizde de inanın Atamızın en büyük payı var. Biz onu unutmadık, unutturmayacağız. Umarım torunlarımız da bin yıl geçse unutturmayacaklar.” Karace, Atatürk’ün mirasının ve ilkelerinin sonsuza kadar yaşatılacağını vurgulayarak sözlerini “Ata’mızı rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” ifadeleriyle noktaladı.


Karabağlı: Atatürk’ü fikirleriyle yaşatmak hepimizin görevi

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Mustafa Karabağlı ise Atatürk’ü sadece anmakla kalmayıp, fikirlerini yeni nesillere aktarmanın önemine dikkat çekti: “Atatürk’ü hissetmek, kalbimizde yaşatmak çok önemli bir duygu. Ancak artık biraz daha farklı bir evreye geçmemiz gerekiyor. Atatürk’ü fikirleriyle beraber, nesilden nesile aktaracak bir düzene girmek zorundayız. En iyi eğitim kurumu ailedir. Bu noktada anne ve babalara büyük sorumluluk düşüyor. Lütfen çocuklarınıza Atatürk sevgisini ve fikirlerini aşılayınız. Bu görev hepimize düşüyor.”


Gençlerden duygu dolu anlar

Bir anma programı da, Özel İAOSB Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde gerçekleştirildi. Törene İAOSB yönetimi, sanayiciler, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Okul Müdürü Yılmaz Kösem, 10 Kasım’ın yalnızca bir yas günü değil, milletin Atatürk’e duyduğu sevgi ve minnetin sembolü olduğunu belirtti: “Her 10 Kasım sabahı saatler 09.05’i gösterdiğinde ülkemizi bir sessizlik kaplar. O sessizlik sadece bir matem değil; aynı zamanda bir söz, bir yemin gibidir. Milyonlarca yürek aynı anda ‘Senin yolundayız Atam!’ der.”

İAOSB’de gerçekleştirilen 10 Kasım törenleri, Atatürk’ün fikirlerinin, ilkelerinin ve Cumhuriyet değerlerinin gelecek nesillere aktarılması yönündeki güçlü kararlılığı bir kez daha ortaya koydu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM