Cuma, Aralık 5, 2025

Pınar Et, 40. kuruluş yıldönümünü kutladı

Türkiye’nin ilk özel girişim entegre et tesisi olarak kurulduğu günden bu yana sorumlu üretici kimliğinden ödün vermeden çalışan Pınar Et, 40. kuruluş yıldönümünü kutladı. Yaşar Holding Onursal Başkanı merhum Selçuk Yaşar’ın girişimci ruhuyla 1985 yılında Yaşar Topluluğu bünyesinde Türkiye’nin ilk entegre modern et tesisi olarak kurulan Pınar Et’in üretimde, inovasyonda ve marka güvenirliğinde öncü olma hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Pınar Et olarak toplam işlenmiş et pazarında yüzde 19,1’lik tonaj payıyla da liderliğimizi devam ettiriyoruz” diye konuştu.  

Çevresel sorumluluk bilinciyle hareket eden ve döngüsel ekonomi alanında öncü uygulamaları sürdürerek değer yaratan bir şirket olduklarını söyleyen Hüseyin Demir, “Pınar Et olarak 2050 yılında karbon nötr kuruluş olma yolundaki hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz.  2030 yılı sonuna kadar sera gazı emisyonu yoğunluğumuzu yüzde 30 ve su ayak izimiz de yüzde 15 azaltmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ambalajlı et sektöründe liderliğimizi sürdürürken yurt dışında da 30’dan fazla ülkede tüketicilerimizi Pınar lezzetleri ile buluşturmaya devam ediyoruz” dedi.


Sektöründe ilklerin markası Pınar Et

Türkiye’nin İlk Özel Sektör Entegre Et tesisi olarak 40 yıllık yolculuklarında birçok ilke imza attıklarını belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Türkiye’de modern et sanayinin öncüsü olarak, ilk entegre et tesisi, ilk entegre hindi tesisi, ilk Ar-Ge merkezi, ilk dilimlenmiş şarküteri ürünleri vb. pek çok ilke imza atmış marka olarak bugün de en yenilikçi ürünleri tüketicilerimizle buluşturuyoruz. Başarılı insan kaynağı ekibimizle Türkiye’nin ekonomik büyümesine değer katmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM