Cuma, Eylül 20, 2024

Erdoğan’dan emekli maaşına zam açıklaması: Bir defaya mahsus 5 bin TL ödeme yapılacak

Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası emekli maaşı zamlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, emeklilere 5 bin TL ödeme yapılacağını duyurdu


Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda saat 15.30 sıralarında Beştepe’de toplandı. Emekli maaşlarına yapılacak düzenlemenin görüşüldüğü toplantı, 3 buçuk saat sürdü. Toplantıda, emekli maaşlarına ilişkin düzenlemeye gidilmesi bekleniyordu.

Toplantının sona ermesinin ardından Erdoğan’dan emekli maaşlarına ilişkin açıklama geldi.

Erdoğan: Bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödemeyi yapmayı kararlaştırdık

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine toplantısı sonrası emekli maaşı zammıyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Emeklilerimizin çektiği sıkıntıları biliyorum. Kabine toplantımızda yaptığımız değerlendirmelerin ardından emeklilerimizi rahatlatacak yeni karar aldık. Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ödemeyi yapmayı kararlaştırdık.

Emekli olup, fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz. Bu ödemeler Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacaktır.

Yılbaşında emeklilerimizin durumunu tekrar gözden geçirip her türlü fedakarlığı sergileyeceğiz. Bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe ortaya çıkacak kaynağı milletimizin her kesimi ile paylaşma ilkemizi doğalgazdan, emekli maaşlarına kadar hayata geçirmeyi sürdüreceğiz”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM