Beyaz et sektöründe haksız fiyat artışı ve tüketici mağduriyetine yol açtığı değerlendirilen eylemlere yönelik 8 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen adli operasyonda 13 tavuk şirketine denetim kayyımı atandı
Tavukçuluk sektöründe faaliyet gösteren şirketlere denetim düzenlendi. Sektörde haksız fiyat artışı ve tüketicinin mağduriyetine yol açtığı değerlendirilen uygulamalara yönelik 8 ilde eş zamanlı adli operasyon gerçekleştirildi. Soruşturma kapsamında 13 şirkete denetim kayyımı atanırken, serbest rekabet ortamını ihlal ederek fiyatları tüketici aleyhine yönlendirdiği değerlendirilen 32 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulandı.
Sekiz ilde eş zamanlı adli operasyon
Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada soruşturmaya dair bilgilendirmede bulundu. Bakan Gürlek, Adalet, İçişleri, Ticaret ile Hazine ve Maliye Bakanlıkları koordinasyonunda hareket edilen operasyonda beyaz et sektöründe piyasa işleyişini bozarak haksız fiyat artışlarına ve tüketici mağduriyetine yol açtığı değerlendirilen eylemlere yönelik, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde 8 ilde eş zamanlı adli operasyon gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu iller İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Bursa, Bolu, Samsun ve Uşak oldu.
Bakan Gürlek, “Milletimizin temel gıda tedarik zincirinin kesintiye uğramaması ve ticari faaliyetlerin hukuka uygun, şeffaf ve denetlenebilir şekilde sürdürülebilmesi amacıyla soruşturma kapsamındaki 13 şirkete denetim kayyımı atanmıştır. Yürütülen soruşturma kapsamında; serbest rekabet ortamını ihlal ederek fiyatları tüketici aleyhine yönlendirdiği değerlendirilen 32 şüpheli hakkında gözaltı, arama ve el koyma işlemleri uygulanmıştır” ifadelerini kullandı.
Bakan Gürlek yaptığı açıklamada, “Hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde vatandaşlar ekonomik haklarını zedeleyen, piyasa düzenini bozmaya teşebbüs eden ve haksız kazanç sağlamaya yönelik hiçbir usulsüzlüğe müsamaha gösterilmeyecektir” dedi.
Şirketler arasında Şenpiliç, Banvit, Erpiliç, Lezita, Keskinoğlu, Hastavuk, Bakpiliç, Bupiliç, Akpiliç, Aspiliç, Gedik Tavukçuluk, Orvital ve AY-Pİ Tavukçuluk yer alıyor.
