Cuma, Eylül 20, 2024

Emlakçılardan sektörde disiplinsizliğe karşı emlak yasası talebi

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, emlak sektöründeki disiplinsizliğe çözüm için emlak yasasının bir an önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) geçmesi gerektiğini belirtti. Piyasada fahiş fiyatların oluşumunu engellemesi amaçlanan yaptırım ve denetim mekanizmalarının işlerliği konusunda sıkıntıların yaşandığını söyleyen Akçam, ATEM olarak yasa önerisiyle ilgili önceki dönem milletvekillerini bilgilendirip desteklerini almak için komisyonda bekleyen kanun taslağını ulaştırdıklarını hatırlattı.

Bir meslek kanunu olmayışı sonucu, yeterli sorumluluklar oluşturulamadı

Deprem felaketinden sonraki konut sorununun çözümünde yaşanılan sıkıntıların, arz ve talebin belirlediği fiyatları alt üst ettiğini ifade eden Akçam, “Bunun sonucunda yüksek fiyatlar oluştu, hatta bilgi sahibi ve yetkisi olmayan bir sürü insan ortaya çıktı. Bir meslek kanunu olmayışı sonucu, yeterli sorumluluklar oluşturulamadı, bunun sonucu olarak da, devlet hazinesinin vergi kaybı, yerel yönetimlerin, meslek odalarının, SSK, Bağ Kur gibi kuruluşların gelir kayıpları ve ekonomik yönden uğradıkları zararlar büyük boyutlarla karşımıza çıktı” dedi.

“Milletvekilleri destek vermeli”

Akçam, kayıtlı ekonomi içerisinde önemli rol oynayan bu meslek kolunun, yönetim ve denetim mekanizmasını oluşturacak bir kanun ile düzenlenmesinin; meslek, meslek mensupları, kamuoyu ve devlet için önemine vurgu yaptı. Emlak danışmanları olarak sorumluluklarının bilincinde olduklarını dile getiren Akçam, 28’inci Dönem Milletvekillerinden de kanun taslağının Genel Kurula taşınması noktasında meslek odaları olarak destek istedi.

“Tüm meslektaşlarımızdan destek bekliyoruz”

Meslektaşlarına da çağrı yapan Akçam, “Ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızdan destek bekliyoruz. Lütfen kamuoyu oluşturup sesimizi duyurmamıza, emlak dünyasını disipline alacak bir yasaya kavuşmamıza yardımcı olun. Çağrımıza kulak verin” diye konuştu. 

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam eius modi tempora incidunt ut labore et dolore magnam aliquam quaerat voluptatem.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM