Perşembe, Eylül 19, 2024

“Yüzde 70 devlet desteği, sağlık turizmini uluslararası rekabette öne geçiriyor”

sağlık turizmi

Sağlık turizmi, dünya genelinde turizm hareketliliğinin en hızlı büyüyen alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. Türkiye, turizm gelirlerinin önemli bir bölümünü sağlık turizminden elde ederek bu büyümeden önemli bir pay alıyor. 

Türkiye ve dünya genelinden turizm profesyonellerini bir araya getirerek yeni iş birliklerine olanak tanıyan İstanbul Turizm Fuarı’nda düzenlene panelde Sağlık turizminde geliştirilen teknikleri dikkat çekti. Panelde konuşan Askeroğlu Health Group’un CEO’su Şehnaz Askeroğlu, “Devletimiz sağlık turizmi ve hizmet ihracatına önem veriyor ve işini iyi yapan her şirkete yüzde 70 teşvik sağlayarak önemli bir ekonomik katkı sağlıyor. Ülkeyi sağlık turizminde öne çıkaracak her projeye kucak açıyor ve nitelikli proje destekleniyor. Birbiri ardına açılan ismi belirsiz, yetkisiz kurumlar ne yazık ki sektörümüze zarar veriyor. Bizler de sektörün önde gelenleri olarak bu tür bilgilendirme panellerini çokça yapacağız ki kötüler elensin, yalnızca iyiler kalsın. Bu yüzden rakip değil, destekçiyiz diyerek elimizi taşın altına koyarak yurt içi ve dışında sağlık turizmi panelleri planladık” dedi.


“Geliştirilen özel teknikler yurt dışında talep görüyor”

Askeroğlu Health Group çatısı altında gelişen ‘Bella eyes’, ‘Trinity lift’, ‘Hollywood yanağı gibi global olarak kabul görmüş marka niteliğinde ameliyatlar yaptıklarının altını çizen Askeroğlu, “Askeroğlu Health Group olarak devlet teşvikinden faydalanan ilk Türk etkinliğini gerçekleştirdik. Ayrıca geliştirdiğimiz özel teknikler yurt dışında büyük talep görüyor. Her yıl dünyanın birçok noktasından yüzlerce doktorun katıldığı kurslar düzenliyoruz. Bu şekilde ayrışıp öne çıkınca zaten insanlar okyanus aşırı uçarak Türkiye’ye ameliyat olmak için geliyor. Yaptığımız işin en iyisini yapmaya çalışmak, oldukça kilit bir nokta. İşte bu yüzden en ucuz sağlık turizmi merkezi değil, en yetenekli ve donanımlı cerrahların olduğu ülke olarak anılmak en büyük hayalimiz. Yalnızca kendimiz için değil, sektör için de bu hayali kuruyoruz. Son 3 yıldır ‘Bella Eyes Courses’ ismiyle yüzlerce cerrahı, endoskopik cerrahi eğitimi için Türkiye’ye getiriyoruz. Eğitimimize yoğun bir talep var” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM