Perşembe, Eylül 19, 2024

Rekabet Kurulu’ndan 13 sürücü kursu ve 1 danışmanlık firmasına soruşturma

Rekabet Kurumu

Rekabet Kurulu Uşak’ta ürücü kursu olarak faaliyet gösteren 13 teşebbüs ile bu kurslara danışmanlık hizmeti veren 1 şirket hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Uşak’ta bazı sürücü kurslarının, fiyat tespiti yapmak suretiyle, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’u ihlal ettikleri iddialarına yönelik yürütülen ön araştırma karara bağlandı.

Rekabet Kurumu’ndan yapılan açıklamaya göre; Uşak ilinde sürücü kursu olarak faaliyet gösteren bazı teşebbüslerin fiyat tespiti yapmak suretiyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanunun 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik yürütülen ön araştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Ön araştırmada elde edilen bilgileri, belgeleri ve yapılan tespitleri 21.09.2023 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla Uşak ilinde sürücü kursu olarak faaliyet gösteren; Banaz Özel Kardelen Eğitim Hizmetleri ve Tic. Ltd. Şti., Güray Eğitim Hizm. İnş. Tur. Taş. Hayv. San. ve Tic. Ltd. Şti., Mir İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sürücü Kursu İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Özel Akdoğan Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Elit Ege Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Erdilek Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Ergül Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Eşme Osmanlı Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Lider Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Süren Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Tek Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Özel Yeni Uşak Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu, Uşak Akademi Eğt. Hiz. Ltd. Şti., Özel sürücü kurslarına danışmanlık hizmeti verdiği anlaşılan; True Özel Araştırma ve Danışmanlık Tic. San. Ltd. Şti. hakkında soruşturma açılmasına, 23-45/844-M sayı ile karar verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM