Cuma, Eylül 20, 2024

Şile’de 7 bin fidan yeşerecek

fedEX

Dünyanın en büyük ekspres taşımacılık şirketlerinden biri olan FedEx Express, Ege Orman Vakfı ve Arbor Day Vakfı iş birliği ile 7 bin fidanlık orman oluşturdu.

FedEx ekip üyelerinin gönüllü fidan dikim etkinliğine FedEx Güneydoğu Avrupa, Fransa, İsrail ve Türkiye’den sorumlu Yer Operasyonları Başkan Yardımcısı Eser Sezek ve Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili katıldı.

Fidan dikim etkinliğinde konuşan Eser Sezek, “Hizmet verdiğimiz toplumlara fayda sağlamak FedEx’teki kültürümüzün temelini oluşturuyor ve bu harika ekibin bir parçası olmak, eğlenirken Şile’nin daha yeşil bir hale gelmesinde yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Bu etkinlik topluma yararlı faaliyetler gerçekleştirmek üzere vaktimizi, kaynaklarımızı ve bağlantılarımızı bir araya getirme amacımızı yerine getirdiğimiz küresel topluluk katılımı programımız FedEx Cares kapsamında gerçekleştiriliyor” dedi.


“Bakım çalışmalarında yerel halkın istihdamı da sağlanıyor”

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili ise “Arbor Day Vakfı ve FedEx iş birliği ile İstanbul-Şile-Sahilköy mevkiinde FedEX ekip üyeleri ile 7 bin fidanlık orman oluşturduk. Bu ve benzeri sürdürülebilirlik çabaları her birimizi etkileyen iklim krizi hakkında farkındalık yaratılması için oldukça önemli. Ayrıca ağaçlandırma projesi kapsamında fidanların dikimi ve 3 yıl boyunca sürecek bakım çalışmalarında öncelikle kadınlar olmak üzere yerel halkın istihdamı sağlanıyor” diye konuştu.

Ege Orman Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Yasemen Bilgili doğaya katkılarından dolayı FedEx çalışanlarına teşekkür ederek, Eser Sezek’e plaket takdim etti. Ardından iklim değişikliği uyum ve azaltım, karbon yönetimi, orman yangınları, doğal varlıkların koruma-kullanma dengesi ve biyoçeşitlilik konularında katılımcılara bilgi verdi. Gönüllülerin ağaçlandırma sahasına ulaşımı Transay sponsorluğunda gerçekleşti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM