Cuma, Eylül 20, 2024

2024 yılında 150 sağlık tesisi açılacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2024 yılı bütçesine dair yaptığı sunumda yeni açılacak sağlık tesisleri, aile ve toplum sağlık merkezlerine ilişkin değerlendirmede bulundu. Koca, önümüzdeki yıl için 55’i hastane olmak üzere toplam 150 yeni sağlık tesisinin açılışını yapacağını duyurdu. Aile Sağlığı Merkezi, Sağlıklı Hayat Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezi gibi toplam bin 70 adet 1’inci basamak yatırımların devam ettiğini aktaran Koca, “İnşaatı devam eden 144, ihale aşamasında 73, proje ve arsa aşamasında 195 olmak üzere toplamda 412 adet hastane yatırımımız bulunuyor” dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonunda sağlık çalışanlarına karşı şiddet sorununa da yer veren Koca, “Sağlık çalışanlarımız üzerinde baskı oluşturan şiddet endişesi ve şiddet olaylarına karşı aldığımız yasal tedbirlerin yanında yeni tedbirler alıyoruz. ‘Sağlıkta Şiddete Karşı Eylem Planı’ hazırladık. Pek çok kez dile getirdiğim gibi, şiddet, hangi şekliyle olursa olsun, hayatın hiçbir alanında asla yer almamalıdır. Şiddet, tüm insani ilişkileri, bağları, insandan insana köprüleri yok eder. Şiddet; yasa, önlem, yaygın sağduyu ve erdemle aşılır. Sağlıkta şiddeti, bunların tümünü kullanarak aşmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

2024 yılı Merkezi Yönetim Bütçesini paylaşan Koca, “Bakanlığımız için 732 milyar 562 milyon TL, Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne 718 milyon TL, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumuna 1 milyar 298 milyon TL, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığına ise 1 milyar 197 milyon TL bütçe planlandı. 2024 yılında bir önceki yıla kıyasla; personel giderleri yüzde 184, mal ve hizmet alım giderleri yüzde 87, cari transferler yüzde 97, yatırım harcamaları yüzde 135 olmak üzere toplamda bakanlığımız bütçesi yüzde 150 oranında artırıldı” ifadesine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM