Perşembe, Eylül 19, 2024

Dijital yayın platformlarına 166 milyon TL ceza

Ticaret Bakanlığı, 2023 yılı içerisinde tüketiciler üzerinden ulaşan TV yayını, kişiye özel film, dizi, belgesel, komedi, spor vb. yayın ve içerik hizmeti sunan dijital abonelik platformları hakkındaki şikayetler ile ilgili olarak incelemeler başlattı. Bu kapsamda; ilgili kuruluşlara 166 milyon TL tutarında idari para cezası düzenlendi.

Bakanlık Müfettişlerince yapılan denetimlerde, dijital platformlara abone olan tüketicilerin talep ve onayları alınmaksızın sözleşmelerinin yenilendiği, tüketicilerin rızası dışında kredi kartlarından para tahsil edildiği, abonelikten çıkmak isteyen tüketicilerin isteklerinin süresi içerisinde yerine getirilmediği, haksız bir şekilde ücret alınmaya devam edildiği, eksik iade ücreti ödenerek tüketicilerin mağdur edildiği tespitlerine yer verildi.


“Tüketici haklarının korunması için çalışmaya devam edeceğiz”

Ticaret Bakanlığı tarafından konu ile ilgili açıklamada şu sözlere yer verildi; “Vatandaşlarımızı mağdur edebilecek her konu değerlendirilerek gerekli incelemeler ivedilikle başlatılmaktadır. Bu kapsamda, söz konusu haksız tahsilat ve iade süreçlerinde tüketicilere yaşatılan bu ve benzeri ihlaller dolayısıyla dijital abonelik platformlarına Bakanlığımızca 166 milyon TL tutarında idari para cezası düzenlenmiştir. Bakanlık olarak tüketici haklarının korunması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.”

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM