Perşembe, Eylül 19, 2024

İtalyan mutfağı Arkas şarabıyla buluştu

ARKAS

İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası, Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası’nı özel bir gala yemeği ile kutladı. Özel gecede menüde yer alan yemekleri Lucien Arkas Bağları’na ait seçkin şarapların eşliğinde tadan davetliler, İtalyan mutfağının lezzetlerini deneyimleme imkanı buldular. Etkinlikte konuşan İzmir İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Pietro Alba, bu özel haftada zengin mutfak geleneklerini ve İtalya’nın dünya çapındaki gastronomik kimliğini tanıtmayı amaçladıklarını dile getirdi.


“Topluluğumuz için önemli bir hafta”

Bu yılın temasının ‘İtalyan Mutfağıyla Sofrada: Lezzetle Sağlık’ olduğunu söyleyen Alba, “Sadece yemeklerimizin lezzetli tatlarını keşfetmemizi değil, aynı zamanda gelenek dolu bir sofranın sağladığı refahı deneyimlemenin önemini vurguluyor. Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası, topluluğumuz için önemli bir hafta. İtalyan ürünlerinin kullanımı ve Akdeniz diyetine uygun, en yaygın ve sağlıklı kabul edilen diyet olarak, özgün bir gastronomik deneyim için kilit unsurlar” diye konuştu.

İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi ise “Dünyada İtalyan Mutfağı Haftası her yıl geleneksel olarak kutlanıyor. İtalyan Mutfağı dünyada çok önemli bir mutfak. Aynı zamanda bir yaşam tarzını da temsil ediyor. O nedenle İtalyan lezzetlerini herkesin deneyimlemesi sağlık açısından da çok önemli” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM