Perşembe, Eylül 19, 2024

Gelinliğin başkenti İzmir

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) öncülüğünde hayata geçen IF Wedding Fashion İzmir–Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı sektöre can suyu olmaya devam ediyor. Fuarda yakalanan iş bağlantıları sonrasında üretici firmaların müşterilerine hızlı ve kaliteli üretim ile hizmet vermesinin sektörün yurt dışında başarılı bir noktaya gelmesini sağladığını dile getiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul, İzmir’in uzun yıllardır gelinliğin başkenti olarak anıldığını hatırlattı.

Tasarım kültürüne katkı sunuyor

Damatlık ve abiye giyim üretiminde de İzmir’in önemli bir üretim kapasitesine sahip olduğuna işaret eden Ertuğrul, “IF Wedding Fashion İzmir Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nın bunda büyük rolü var. Fuar ile eş zamanlı olarak gerçekleştirmekte olduğumuz Gelinlik Tasarım Yarışmasının 14’üncüsü Akış teması ile genç tasarımcıları bu yılda buluşturdu. Yarışmamız kentte tasarım kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Dereceye giren tüm gençleri tebrik ediyorum. Bu yıl 2022 yılı Gelinlik Tasarım Yarışması birincisi olan Enes Yolcu, ‘Narcissus’ temalı Özel Performans Defilesini başarıyla gerçekleştirdi. İZFAŞ ise Fuarda büyük emeği olan derneğimiz EGSD’yi unutmadı” dedi.

Bu yıl 228 firmanın katılımıyla yaklaşık 23 bin metrekare alanda gerçekleşen IF Wedding Fashion İzmir-Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı’nda, Fuar projesini hayata geçiren EGSD Başkanları da unutulmadı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Özuslu, teşekkür plaketini EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Ertuğrul’a sunarken, İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu Alıcı da EGSD geçmiş dönem başkanları Serdar Yavaşoğlu, Nedim Örün, Mukadder Özden ve Atınç Abay’a plaketlerini takdim etti. 

“Başarının kaynağı sektörel güç birliği”

Fuar için ilk adımların atıldığı günde olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden EGSD Geçmiş Dönem Başkanı Serdar Yavaşoğlu, “17 yıldır fuarın ve sektörün geldiği noktayı görünce büyük bir mutluluk yaşıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Fuarın temelinin atıldığı dönemde başkanlık görevini üstlenen EGSD Geçmiş Dönem Başkanı Nedim Örün ise, sektörümüzde 17 yıldır başarı ile devam etmekte olan başka bir sektör fuarı olmadığına dikkat çekti. Örün, “Bu başarının sektörel güç birliğinden, 17 yıldır devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliği ve İZFAŞ’ın başarılı çalışmalarından kaynaklanıyor” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM