Perşembe, Eylül 19, 2024

PPK: Miktarsal sıkılaştırmaya devam

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 21 Aralık 2023 tarihli Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetini yayınladı. Son dönemde piyasada likidite fazlası oluştuğunun gözlendiği belirtilen özete göre PPK, parasal sıkılaştırma sürecini desteklemek amacıyla kullandığı sterilizasyon araçlarının çeşitliliğini artırarak miktarsal sıkılaştırmaya devam edilmesine karar verdi.

PPK kararlarının yer aldığı özette, politika kararlarının parasal sıkılaştırmanın birikimli ve gecikmeli etkilerini de dikkate alarak, enflasyonun ana eğilimini geriletecek ve orta vadede yüzde 5 hedefine ulaştıracak parasal ve finansal koşulları sağlayacak şekilde belirlenmeye devam edeceği belirtildi.


Parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatıldı

PPK ayrıca, dezenflasyonun tesisi için gerekli parasal sıkılık düzeyine önemli ölçüde yaklaşıldığını değerlendirerek parasal sıkılaştırma hızını yavaşlatma kararı aldı. Parasal sıkılaştırma adımlarının en kısa zamanda tamamlamasının öngörüldüğü kaydedilen özete göre, fiyat istikrarının kalıcı tesisi için gerekli parasal sıkılığın gerektiği müddetçe sürdürüleceği değerlendirildi. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM