Cuma, Eylül 20, 2024

Bakan Bolat: “Emlak sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağız”

Ömer Bolat

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası’nın önderliğinde geçtiğimiz ay düzenlenen ‘Konut Sektöründe Akademik Merkezi İdare Sivil Toplum Kuruluşları Buluşma Çalıştayı’nın raporu tamamlandı. Çalıştay raporunun önsözünü ise Ticaret Bakanı Ömer Bolat hazırladı.  Bakan Bolat önsözde, “Bakanlığımız tarafından çalıştay raporunda ortaya konulan görüş ve önerilerin tamamını dikkate alarak sektörün gelişmesine katkı sağlamak için gerekli çaba gösterilecek” ifadelerini kullandı.


“Ülkemiz cazibe merkezi niteliği taşıyor”

Bakan Bolat, emlak sektörünün küreselleşmenin etkisiyle ülke sınırlarını aşan, ülke ekonomileri için piyasaya girdi sağlayan, istihdam oluşturan ve ekonomik büyümeye önemli katkı veren bir sektör özelliğini kazandığını belirtti.

Ülkemizdeki emlak sektörünün hem yerli hem uluslararası yatırımcılar açısından cazibe merkezi niteliği taşıdığını belirten Bolat, “Bu sebeple, bakanlık olarak emlak sektörünün sağlıklı bir şekilde gelişmesini ve kurumsallaşmasını önemsiyor; bu çerçevede, büyük bir çaba harcayarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bakanlığımız, bugüne kadar ticari hayata yönelik çok önemli alanlarda ilklere imza atarak yeni düzenlemeleri hayata geçirdi. Bu düzenlemelerin en önemlilerinden birini de taşınmaz ticaretine yönelik çalışmalar oluşturmakta olup, bu çalışmaların en önemli ve somut örneği ise Bakanlığımızca hazırlanarak 5 Haziran 2018 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik’ oldu. Anılan Yönetmeliğimiz, hem ülkemizde emlakçılık faaliyeti yürüten meslek mensuplarına yönelik standartların belirlenmesini hem de tüketicilerin korunmasını hedefleyen tek özel mevzuat niteliğini taşıyor. Aynı zamanda yönetmelik, uygulamada yaşanan sorunlar göz önünde bulundurularak; taşınmaz ticaretine yönelik faaliyetlerin belirli nitelikleri haiz tacirler ile esnaf ve sanatkârlar tarafından yapılmasını, bu faaliyet alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulmasını ve taşınmaz ticaretinin kolay, hızlı ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesini hedefliyor.”


“Önemli mesafeler kat edildi”

Taşınmaz ticaretinde önemli mesafeler kat edildiğine vurgu yapan Bolat, “Yaptığımız düzenlemeler sayesinde, başta taşınmaz ticaretinin meslek olarak tanımlanması ve bu işle iştigal eden kişilerin mesleki itibarının korunması ile hizmet kalitesi ve tüketici memnuniyetinin artırılması, sektörde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçilmesi gibi konularda önemli mesafeler kat edildi. Ülke ekonomimizin, sektör mensuplarının yanı sıra akademik camianın ve sivil toplum kuruluşlarının verdiği katkılarla geliştiğinin bilincindeyiz. Bu anlayışla hareket ederek bugüne kadar olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışarak sorunlara karşı en iyi çözümleri geliştireceğimize yürekten inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.


“Zamanla bütün sorunlar çözülecek”

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam ise “Geçtiğimiz ay emlak dünyasının bütün paydaşlarını hem bir araya getirdik hem de çok verimli geçen bir çalıştaya imza attık. O zaman da söylediğimiz gibi çalıştayda geçen bütün başlıkları bir rapor içerisinde topladık. Çalıştayın önsözünü de Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat yazdı. Bakan Bolat raporda geçen bütün başlıklarla bakanlık olarak ilgileneceklerini belirtti. İnanıyorum ki emlak sektörünün yaşadığı sorunlar zamanla çözülecek” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM