Perşembe, Eylül 19, 2024

İGE Kredi Notu, ihracatçının finansal sağlığını gösterecek

İhracatçılara finansal okuryazarlık konusunda destek olmak için çözüm ve uygulamalar hayata geçirdiklerini vurgulayan Akdeniz: Ülkemizin ihracata, ihracatçının da finansmana ihtiyacı var


İhracatı Geliştirme A.Ş. (İGE) tarafından geliştirilen İGE Kredi Notu, kullanıma açıldı. İhracatçının finansal durumunu ve kredibilitesini kendisine gösteren İGE Kredi Notu, 30 Nisan’a kadar ücretsiz olacak. Finansmana erişimin yanında, ihracatçılara finansal okuryazarlık konusunda da destek olmak için çözüm ve uygulamalar hayata geçirdiklerini vurgulayan İhracatı Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Kasım Akdeniz, “Ülkemizin ihracata, ihracatçının da finansmana ihtiyacı var” dedi.


Şirketler kredi verenlerin gözünden kredibilitelerini görecekler

Finansmana erişimin koşullarının ve sürekliliğinin ihracatçıların finansal durumları hakkında yeterli bilgiye sahip olmalarına bağlı olduğunu söyleyen Akdeniz, “İGE Kredi Notu tam da bu noktada devreye giriyor. İGE, kendi kefalet değerlendirme sisteminde kullandığı kredi notunu ihracatçıların kullanımına sunuyor. İGE Kredi Notu’nu edinmekle ihracatçılarımız finansal sağlıklarını ölçümleyebilecek, kredi verenlerin gözünden kendi şirketlerinin kredibilitelerini görebilecek ve kefalet başvurusu öncesinde İGE kefalet sistemindeki yerlerini anlayabilecekler” diye konuştu.


Bir gösterge olarak kullanılacak

Uygulamanın kullanım alanlarına dair bilgi paylaşan Akdeniz, “İhracatçılarımız İGE Kredi Notu’nu bankalarla olan ilişkilerinde kullanabilecekleri gibi, kendi aralarındaki ticari alım-satım işlemlerinde de bir kredibilite göstergesi olarak kullanabilecekler. İGE olarak, ülkemiz için büyük önem taşıyan ihracatın gelişmesine destek olacak yeni uygulama ve hizmetleri sunmaya devam edeceğiz” dedi.


Finansal duruma yönelik detaylı bilgiye erişilebilecek

Herhangi bir kullanıcı müdahalesi olmadan uçtan uca dijital ortamda çalışan analitik karar destek modeli tarafından üretilen İGE Kredi Notu, kredi kefalet kararlarının verilmesinde en önemli kredibilite göstergesi olarak kullanılıyor. İGE’nin yaptığı son geliştirmeyle, ihracatçılar için İGE Kredi Notu’nu bir rapor halinde almak artık mümkün olacak. Bu sayede ihracatçılar finansal durumlarına yönelik daha detaylı bir bilgilendirmeye erişirken, İGE kefalet değerlendirme sisteminde nerede olduklarını daha kefalet başvurusu yapmadan görebilecekler. İhracatçılar İGE’nin yenilikçi platformu İGE Kefalet Portalı’na ücretsiz üye olarak İGE Kredi Notu’na erişebilecekler.

KAYNAKİGE
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM