Pazartesi, Ekim 21, 2024

“İzmir’in fırsatlar şehri olmasını istiyorum”

İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, teknoloji kampüsü kurarak iş dünyasının ara eleman sorununu çözeceklerini söyledi


İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) iş birliğiyle düzenlenen ‘İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayları ile Sohbet Toplantısı’ İYİ Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Özlale, İzmir’in 21’inci yüzyılda yeniden fırsatlar şehri olmasını, sektörlere ev sahipliği yapmasını ve diğer şehirlere örnek olmasını istediğini söyledi.


“Türkiye’nin en hızlı şehri olsun”

En önemli gündem maddesinin İzmir’i yeniden, sanayinin, kalkınmanın başkenti, vizyon şehri haline getirebilmek olduğunu dile getiren Özlale, “Şimdi bölgemizde yepyeni bir sanayi devrimi var. Bu sanayi devriminin bize getirdiği çok önemli fırsatlar var. Ve biliyorum ki, bu fırsatları bu ülke, İzmir’de değerlendirmeye başlayacak” dedi.

İzmir’i yeniden, sanayinin öncüsü, fırsatların şehri yapmak istediğini belirten Özlale, “Ve bunu da sizinle yapmak istiyorum. Biz burada İzmir’in geleceğini konuşalım. İzmir’de çocukların, gençlerin, iş dünyasının hayallerinin burada nasıl gerçekleştireceğini konuşalım. Planlarımızı yapalım ki buradan yeniden Türkiye’nin en iyi girişimcileri çıksın. Burası giderek yaşlanan binasıyla, yollarıyla insanıyla giderek yaşlanan bir şehir değil, Türkiye’nin en hızlı şehri olsun. Batıya açılan pencere değil batının ta kendisi olsun” ifadelerinde bulundu.


“Teknoloji kampüsü inşa edeceğiz”

Türkiye’nin üniversite yüksek lisans ve doktor mezunların en fazla yaşadığı ilçenin Karşıyaka olduğunu belirten Özlale, “Ama Karşıyaka’da üniversite yok. Oraya bir teknoloji kampüsü inşa edeceğiz. Mütevelli heyetine iş dünyası oturacak. İş dünyası, “Bizim İzmir’deki sanayicilerin, tüccarların, teknoloji girişimlerinin şu yetenekle ihtiyacı var. Bana bu yetenekleri sağlayabilir misin?” diyecek. Bende sağlayacağım. Ve burada İzmir’deki iş dünyasının ara eleman sıkıntısını bu teknoloji kampüsüyle çözeceğim. Oradan çıkanlar zaten müfredatını iş dünyasının oluşturduğu yeteneklere sahip olduğu için iş bulmakta zorlanmayacaklar. İzmir’in en önemli problemleri kentsel dönüşüm, altyapı ve gençlerin bu şehrin dışına kaçması. Ve sanayicinin de istediği ara eleman ihtiyacının olmaması. O teknoloji kampüsüyle bunu sağlayacağız” diye konuştu.


İzmir’e girişimcilik ve inovasyon merkezi

Basmane çukuruna inşa edilecek girişimcilik ve inovasyon merkezi projesine değinen Özlale, “Bu girişimcilik ve inovasyon merkezi birçok alanda faaliyet gösterecek ama üç tane esas çok önemli alanı kendi içinde barındıracak. Bunlardan bir tanesi akıllı şehir uygulamaları. Bütün dünyada akıllı şehir çalışan girişimciler var. Ve bu girişimciler İzmir’deki trafik problemiyle, İzmir’deki kanalizasyon borunun patlaması önceden tahmin eden modellemeler yapacaklar. Bunları belediyenin ortak olduğu şirketler kodlayacaklar. Bu çözümler ticarileşme aşamasına geldiği zaman sadece Türkiye’deki değil dünyadaki belediyelere satacağız. Yani ben size şunu öneriyorum aslında. Ben size yeniden kendi gelirini yaratan zenginleşen, zenginleştiren bir belediyecilik anlayışı vadediyorum” dedi.


“İzmir’in sokaklarını güvenli hale getirmek istiyoruz”

İzmir açık hava ihalesinden alınan gelirin artırılması gerektiğini belirten Özlale, şunları söyledi: “Liman bölgesini hızla dönüştürmemiz gerekiyor. Kadınlar ve gençler sokaklarda özellikle gece vakti çok güvenlik bir şekilde yürüyemiyorlar. Hiçbir ışıksız sokak ve cadde kalmasın istiyoruz. Bu bir yerden sonra otobüs seferlerinin her sokağın içine kadar girip kadın iş güce çalışan kadınlara, İzmir’in sokaklarını yeniden güvenli hale getirmek istiyoruz. Türkiye’nin en büyük ve modern hayvan bakım evini inşa edip bunu kısırlaştırma ve sahiplendirme kampanyalarıyla beraber yapıp İzmir’in sokak hayvanları problemini ilk ve insana yakışan şekilde çözmek istiyoruz. Su faturalarını yüzde 35 düşürmek istiyoruz. Ben size İzmir Körfezi’nde yüzmeyi vadetmiyorum. Ama en azından balçıktan ve kokudan kurtarabiliriz. Yeniden istediğimiz şekle gelebilir.”

“Beyin göçünün engellenmesi önem taşıyor”
Toplantıda konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ise “Kentimizin ekonomisinin gelişimi için altyapıdan ulaşıma, üretimden ticarete, eğitimden işgücüne, teknolojiden inovasyona kadar pek çok alanda İzmir’i daha ileriye taşımak için ortak çalışma kültürüyle projeler üretmek ve hızlıca hayata geçirmek gerekiyor. Bu alanların başında, eğitim geliyor. Beyin göçünün engellenmesi ve İzmirli cevherlerimizin kentimizde kalması hepimiz için hayati önem taşıyor. Bu amaçla İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde bilime katkı, insana değer ve topluma fayda ilkelerinin bilinciyle öğrencilerimizi yetiştiriyor, projeler üretmeleri noktasında destekliyoruz. Özlale’nin, ortaya koyduğu ‘teknoloji kampüsleri projesi’ sayesinde, iş dünyamızın kanayan yarası olan nitelikli eleman sorunu için çözüm üretmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Söz konusu merkezlerin nitelikli yatırım alanları ile eşgüdüm içerisinde çalışması ve iş dünyası ile oluşturulacak organik bağ ile sorunlarımızın giderilmesine katkı sağlayacak” dedi.
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM