Pazar, Eylül 22, 2024

Bakanlıktan restoran ve kafelerin servis ücretlerine denetleme

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerin servis ücretlerini denetledi. İstanbul’da mevzuata aykırı davranan bir işletmeye 834 bin 48 TL cezai işlem uygulandı


Ticaret Bakanlığı, fiyat listelerinin lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde konulması şartını getirmişti. Ayrıca tarife ve fiyat listesinde gösterilen fiyatların dışında; servis ücreti veya herhangi bir isim altında başka bir ücret alınması halinde, bunun tarife ve fiyat listesinde gösterilmesi gerektiği düzenlemesine yer verilmişti.

Ticaret Bakanlığı, restoran ve kafelerin servis ücretlerini denetledi. Mart ayında İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’nce bir kafe zincirine ait işyerinde denetim yapıldı. Yapılan denetimde fiyat listesinde bazı ürünlere ait fiyat bilgisinin bulunmadığı ve servis ücreti alındığına dair bilginin bulunmamasına rağmen, servis ücreti alındığı tespit edilerek 384 ürün için toplamda 834 bin 48 TL idari para cezası uygulandı.

Fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerine ilişkin yaygın ve yoğun denetimler 2024 yılında da devam edecek. Tespit edilen her bir aykırılık için 2 bin 172 TL idari para cezası uygulanacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM