Cumartesi, Eylül 21, 2024

Alaçatı Ot Festivali için geri sayım başladı

Çeşme Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alaçatı Ot Festivali 13’üncü kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. 13. Alaçatı Ot Festivali bu yıl ‘Öz’e Dönüş’ konseptiyle yapılacak. 18-21 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalin tanıtım toplantısı Alaçatı’da gerçekleşti.

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli’nin ev sahipliğinde gerçekleşen lansmana müzisyen Ayhan Sicimoğlu, basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı. Denizli konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Festivalin bazı unsurları, bizlerin alışkın olduğu o ilk Alaçatı Ot Festivali ruhundan biraz uzaklaşmıştı. Bu yıl ilk başlangıç ruhuna vurgu yapmak için öze dönüş yaptık. Bu senenin otu da şevketi bostan olacak. Şeflerimiz, şevketi bostan ile farklı lezzetler hazırlayıp gelen misafirlere sunacaklar.”


Festival renkli görüntülere sahne olacak

Ünlü şeflerin özel tariflerinin gastronomi meraklılarıyla buluşacağı etkinlikte aynı zamanda 18 Nisan Perşembe akşamı Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, 19 Nisan Cuma günü Edis ve 20 Nisan Cumartesi günü Mor ve Ötesi sahne alacak. Jüri başkanlığını Ayhan Sicimoğlu’nun üstlendiği ‘En Güzel Ot Yemeği’ ve ‘En Çok Ot Çeşidini Toplama’ yarışmalarının sunuculuğunu ise Doğa Rutkay üstlenecek. Çeşitli söyleşilere, atölyelere ve sergilere de ev sahipliği yapacak olan festival bu yıl da renkli görüntülere sahne olacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM