Cumartesi, Eylül 21, 2024

Kripto para düzenlemesi meclis gündeminde

kripto para

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından mesaisine 16 Nisan’da yeniden başladı. Meclis’in gündeminde önemli yasal düzenlemeler varken kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Genel Kurul’a sunulması bekleniyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler, geçtiğimiz günlerde AK Parti Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer İleri ve bu alanda uzmanlığı olan milletvekilleri ile kripto varlıklara ilişkin düzenleme üzerindeki çalışmalara başladıklarını ifade etmişti. Güler, kripto varlıklara ilişkin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda yürütülen çalışmaların tamamlanmasının ardından AK Parti TBMM Grup Başkanlığı olarak yasa teklifi hazırlıklarını ayrıca Ramazan Bayramı sonrasında çalışmaların tamamlanmasının ardından kripto varlıklara ilişkin yasa teklifini TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını açıklamıştı.

Öte yandan Güler’in açıklamasının ardınan TBMM’de kripto varlıklara ilişkin düzenlemenin bu hafta Genel Kurul’a sunulması bekleniyor. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM