Cumartesi, Eylül 21, 2024

‘Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri’ Ayvalık’ta gelenekselleşiyor

Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür günleri dördüncü kez Ayvalık’ta gerçekleştirildi


Köy Enstitüleri üzerine Türkiye’nin en önemli etkinlik dizilerinden ‘Köy Enstitüleri Fikir ve Kültür Günleri’, 19-21 Nisan tarihlerinde dördüncü kez Ayvalık’ta gerçekleştirildi. Dört yıl önce yaşama geçirdikleri ‘Fikir ve Kültür Günleri’ni geleneksel hale getirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirten Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, “19 Nisan günü başlayıp 21 Nisan akşamına kadar devam eden etkinliklerde birbirinden değerli, kamuoyunun yakından tanıdığı önemli düşün insanları Ayvalıklılarla bir araya geldi” dedi.

Ayvalık Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen organizasyonda, ilk olarak 19 Nisan akşamı usta halk müziği sanatçısı Nida Ateş’in Aşık Veysel’in eserlerinden bir seçki sunduğu konserinin ardından, 20 Nisan günü Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi’nde gazeteci-yazar Çiğdem Toker, iletişimci-yazar Ayşen Şahin ve Yay-Koop Başkanı Elif Akkaya’nın katılımları ile panel gerçekleştirildi.

21 Nisan günü şair ve yazar Ahmet Ümit’in gerçekleştirdiği söyleşi ve Ayvalık halkının geniş katılımı ile devam eden etkinlikler, aynı günün akşamı saat 20.30’da ‘Komünist Osman’ adlı belgesel gösterimi ile son buldu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM