Cumartesi, Eylül 21, 2024

İzmir’de kültür sanat etkinliklerinde nisan coşkusu

Her zevke ve ilgiye hitap eden etkinliğin olduğu İzmir’de bu hafta sanatseverler sanata doyacak


Konserler, sergiler, tiyatrolar derken çok sayıda kültür sanat etkinliği bu hafta boyunca İzmirlilerle buluşacak. Tüm yaş gruplarına hitap eden geniş yelpazeli sanat ve kültür etkinliklerinin düzenlendiği İzmir dolu dolu bir etkinlik takvimiyle karşımıza çıkıyor.


‘Kıyıda İskele Sergileri’ ziyaretçilerini bekliyor

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ortaklığı ve İzmir’in seçkin sanatçıları ile birlikte oluşturulan sergi ve paneller İzmirli sanatseverleri bekliyor. Uluslararası İzArtist Sanat Günleri- ‘ÇIĞLIK’ Doğanın Döngüsünden Sanatsal İzlenimler (Sergi-Panel-Tasarım ve Uygulamalar) 5 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Kültürpark Atlas Pavyonu Sanat Galerisi’nde yerini alacak.

4 Nisan’da ziyaretçilere kapılarını açan Göztepe Rotary Kulübü & IFOD 10. Uluslararası Fotograf Yarışması sergisi ve 2 Nisan’da başlayan Mücahit Bora’nın Heykel-Resim Sergisi 28 Nisan’da son bulacak. Öte yandan Suat Çağlayan ‘Doğa`nın Gizemi’ Fotoğraf Sergisi’de aynı tarihlerde bitecek. Sergileri kaçırmak istemeyenler Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’ni ziyaret edebilirler. Kıyıda İskele Sergileri, 22 Nisan-29 Mayıs tarihleri arasında Karşıyaka Vapur İskelesi’nde sergilenecek.


İzmir’de ücretsiz sinema zamanı

2. Edebiyat ve Sinema Buluşması etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ‘Ulysses Çevirmek’ adlı film bugün saat 16.30’da, ‘Hakkari’de Bir Mevsim’ adlı film 19.00’da İzmir Sanat’ta sinemaseverleri ağırlayacak. ‘Salkım Hanım`ın Taneleri’ adlı film 25 Nisan tarihinde saat 16.30’da, ‘Comandante’ adlı film 25 Nisan tarihinde saat 19.00’da Casa d`Italia – İtalya Evi’nde, ‘Kabil`in Kırlangıçları’ adlı film 26 Nisan tarihinde saat 16.30’da ve ‘Kızıl Gökyüzü’ adlı filmde 26 Nisan saat 19.00’da Fransız Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluşacak.

‘Soytarılar Okulu’ adlı çocuk oyunu 28 Nisan tarihinde saat 13.00’de İzmir Sanat’ta tüm çocuk seyircilerini bekliyor. Yeniden Sinematek kapsamında ‘Sınır’ adlı film; bugün saat 20.00’da Seferihisar Kültür Merkezi’nde, 28 Nisan tarihinde saat 19.00’da İzmir Sanat’ta farklı ve nitelikli film deneyimi yaşamak isteyen herkese kapılarını açacak.


Karikatür sanatının renkli dünyası İzmir’de

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. İzmir Uluslararası Portre Karikatür Şenliği, 25-28 Nisan tarihleri arasında uluslararası birçok sanatçıyı İzmirliler ile buluşturacak. Şehirdeki sanat ortamına dinamizm katacak olan ve tüm halkın ücretsiz olarak katılımına açık olacak. Karikatür sanatının renkli dünyasıyla buluşacak olan ziyaretçiler, şenlikte sanatın farklı yönlerini ve derinliğini keşfedebilecekler.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ‘3 Nalla 1 At’ adlı oyun 26-27 Nisan tarihlerinde İzBBŞT Elhamra Sahnesi’nde sahnelenecek.


İzmirliler müziğe doyacak

2021 yılında başlayan Barok Müzik Günleri üç yıldır Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde barok müziğin önde gelen isimlerini sanatseverlerle buluşturuyor. Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Barok Müzik Günleri, 27 Nisan Cumartesi günü saat 20.00’de Ethem Emre Tamer`in solist olarak katılacağı Karşıyaka Oda Orkestrası konseri ile devam ediyor. Barok Müzik Günleri, 30 Nisan Salı günü saat 20.00`de gerçekleştirilecek Albaluna konseri ile sona erecek.

Hürkan Ayvazoğlu (Flüt) ve Ivana Oliva’nın (Gitar) katılımıyla gerçekleştirilecek olan Flüt & Gitar Resitali (bugün) çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.00`de gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Umut Özensoy Trio, bugün saat 20.00’da Aziz Vukolos Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. 25 Nisan Perşembe günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleştirilecek olan Bahar Resitali`nde, Ozan Akkol (Keman) ve Ece Sözer (Piyano) sanatseverlerle buluşacak.


Olten Filarmoni, en güzel film müzikleri ile sahnede

Olten Filarmoni Orkestrası 14 Şubat’ta Amsterdam’da gerçekleştirdiği Sevgililer Günü Konseri’ni bu kez bu akşam İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde İzmirli sanatseverler için düzenliyor. 

10 yıldır düzenlediği tüm konserlerde çok sesli müziğe farklı bir boyut kazandıran Olten Filarmoni Orkestrası bu kez de ünlü film müziklerini yetenekli genç solist Joë Christophe ile birbirinden farklı enstrümanları ve müzisyenleri idare eden ünlü Şef Murat Cem Orhan’ın yorumuyla sanatseverlerle buluşturuyor.

Olten Sanat Genel Koordinatörü Akgün Çavuş, “24 Nisan’da Orkestra Şefi Cem Orhan ve Klarnet Sanatçısı Joe Christophe 70 kişilik Olten Filarmoni orkestrası ile İzmirli sanatseverlerin karşısında olacak. En güzel film müziklerinin İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde tekrar hayat bulacağı bu özel konsere tüm sanatseverleri bekliyoruz” şeklinde konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM