Cumartesi, Eylül 28, 2024

İzmir’in turizmi dünyaya tanıtılacak

83. Dünya SKAL Kongresi, dünya turizmcilerinin İzmir’de buluşmasına olanak sağlayacak

İzmir’de 16-21 Ekim 2024 tarihlerinde yapılacak SKAL International Dünya Kongresi hazırlıkları kapsamında Türkiye’ye gelen SKAL International Dünya Başkanı Annette Cardenas’ın katılımıyla basın toplantısı düzenlendi. 83. Dünya SKAL Kongresi’nin İzmir’in dünyaya tanıtılması için bir fırsat olduğunu ifade edilen toplantıda, kongrenin dünya turizmcilerinin İzmir’de buluşmasına olanak sağlayacağı ifade edildi.

Toplantıda konuşan SKAL İzmir Kulübü Başkanı Güner Güney, “Uzun yıllardan beri uğraştığımız süreç sonunda 83. Dünya SKAL Kongresi’ni İzmir’e getirmeyi başardık” dedi. SKAL’ın tarihçesinden bahseden Güney, “SKAL, 1932 yılında Paris’te ve Stockholm’de yaşayan profesyoneller tarafından kurulmuş dünyanın en eski turizm örgütü. Misyonu ise dostluklarla ve arkadaşlıklarla küresel turizm endüstrisini desteklemek turizm alanında gelişmeleri sağlamak ve küresel ölçekte turizm organizasyonlarını iyileştirip hem de yükseltmek. İzmir, 83. Dünya SKAL Kongresi’ni kazanarak turist ve yatırım sayısını artırmak açısından tarihi bir fırsat elde etti” dedi. Kongrenin İzmir’de otellerdeki doluluk oranını yükselteceğini söyleyen Güney, tüm ticari işletmelere olumlu etki edeceğini ifade etti. 


“İzmir, çok iyi saklanan bir hazine”

SKAL International Eski Dünya Başkanı Hülya Aslantaş ise “Bu kongre Türkiye’de yapacağımız dördüncü kongre olacak. İlki 1970’te İstanbul’da, 1993’te tekrar İstanbul’da ve 2007’de Antalya’da yapıldı. Bütün amacımız İzmir’e de bu kongreyi getirmekti. İzmir dünyanın maalesef tam tanımadığı çok iyi saklanan bir hazine. Turizmci olarak bunun için uğraşıyorduk ama dünya turizmcilerini buraya getirerek birebir yerinde göstermek için çok büyük bir şans olacak. SKAL, dünya ve turizm profesyonellerini bir araya getiren ve onların arasındaki dostluğu ve anlaşmayı sağlayarak bölgesel ve dünyaya katkıda bulunmak, turizmi geliştirmek, birlikte fikirler üretmek için kuruldu. Türkiye’de yaklaşık 700 üyemiz, 15 noktada SKAL’ın kuruluşu var” diye konuştu.


“İzmir’den çok etkilendim”

Sözlerine İzmir’den ne kadar etkilendiğini söyleyerek başlayan SKAL International Dünya Başkanı Annette Cardenas da “Türkiye’yi çok seviyorum ve Türkiye’yi tanıdığımı zannediyordum. İzmir’e gelip burada yeni şeyler görüp sizleri tanıdıkça yeteri kadar tanımamış olduğumu fark ettim. Geldiğimden inceleme gezisinde gördüğümüz yerler, toplantıların yapılacağı mekanlar, servisin kalitesi, otel ve hizmet hepsinden çok etkilendim. Hepsi beş yıldız. Muhteşem bir ülkeniz ve imkanlarınız var. Bu kongrenin bizim için sembolik bir özelliği daha var. Bu sene SKAL’ın kuruluşunun 90’ıncı yılı” ifadelerinde bulundu.


“Şehrimizi göstermek için muazzam bir fırsat”

SKAL’ın 83. Dünya Kongresi’ni İzmir’de yapmanın bütün İzmirliler için bir onur olduğunu belirten Swissotel Büyük Efes İzmir Genel Müdürü Rıza Elibol ise “Bu fırsatı SKAL’ın dünyadaki birçok ülkedeki adaylarının elemine edilip İzmir’in kazanması büyük bir şey. İstanbul’da yapılan iki dünya kongresi ve Antalya’da yapılan dünya kongresinden sonra beklediğimiz 500 tane turizmci var. Bunların çoğu acenteler, kongre organizatörleri ve turizm ajansları. Bunlara şehrimizi göstermek bizim için muazzam bir fırsat” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM