Cuma, Eylül 20, 2024

Urla Rotary Kulübü, Seferihisar’da unutulmaz bir gezi düzenledi

Urla Rotary Kulübü, geçtiğimiz hafta sonu üyeleri için Seferihisar’da tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfettikleri unutulmaz bir gezi düzenledi. Yazar Cafer Öz’ün rehberliğinde Seferihisar Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen tur, yazarın ‘Kundakçı’ isimli romanında yer alan mekânları kapsadı ve büyük beğeni topladı.


Türkiye’nin ilk sakin şehri: Seferihisar

Tur, Batı Anadolu’da kurulan on iki İyon kentinden biri olan ve M.Ö. 2000’de ilk kurulan İyon kenti Teos’un tarihi ile başladı. Rehber Cafer Öz, üyeleri Teos’un dünyada ilk kurulan İyonya Dionysos Sanatçılar Birliği’ne ve antik kira sözleşmesine ev sahipliği yaptığını anlattı. Öz, Seferihisar’ın kültürel mirasını vurgularken, ilçenin Türkiye’nin ilk ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) ünvanına sahip olduğunu ve yerli tohumlara sahip çıkma adına kurulan Can Yücel Tohum Merkezi’ni tanıttı. Seferihisar’da kurulan ilk sivil bandonun Atatürk’ün bağışladığı o günün 10 TL’si ile kurulduğunu da belirten Öz, gezi sırasında kulüp üyeleri ile birlikte Seferihisar’ın önemli tarihi ve kültürel mekanlarını da ziyaret etti. Kundakçı Ömer Efe’nin anıtından Hıdır Bey’in yetiştiği Kasım Çelebi Medresesi’ne, Sığacık Kalesi’nden Gelin Kınası Kuyusu’na kadar pek çok yer gezilerek her bir mekana ait detaylı bilgiler verdi.

Urla Rotary Kulübü üyeleri, Seferihisar’da düzenlenen tarih ve kültür turu sayesinde hem bilgilendirici hem de keyifli bir gün geçirdiler. Bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerinde görme fırsatı bulan üyeler, bu unutulmaz deneyim nedeniyle yaşadıkları memnuniyeti dile getirdiler.

Urla Rotary Kulübü Başkanı Berna Üzer Seferihisar ilçesinde Yazar Cafer Öz rehberliğinde yapılan bu turun kulüp üyeleri için unutulmaz bir anı olarak hafızalarda yerini aldığını dile getirerek, “Milli Mücadele döneminde halkın yaşadıkları ve dönemin ünlü efelerinin mücadeleleri çok etkileyiciydi. Kundakçı Romanının yazarı Cafer Öz’e ve gezimizin düzenlenmesinde çok değerli katkılar sunan Seferihisar Belediye Başkanı Sayın İsmail Yetişkin’e çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Üzer Seferihisar’ın geçmişine ışık tutan Kundakçı Romanının yazarı ve gezinin rehberi Cafer Öz’e Kundakçı Ömer Efe anıtının önünde kulüp flemasını ve adına dikilmiş fidan bağış kartını takdim etti.  

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM