Cuma, Ekim 18, 2024

Beyaz et sektöründeki 4 firmaya 1,2 milyar TL ceza

Rekabet Kurumu (RK) Başkanı Birol Küle, Kurumun beyaz et sektöründe yürüttüğü soruşturmalara ilişkin değerlendirmede bulundu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda beyaz et piyasasında faaliyet gösteren teşebbüslere yönelik olarak dört ayrı soruşturma açıldı.  Yapılan soruşturma kapsamında bilgi veren Küle, “Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edilip edilmediğinin tespiti amacıyla Abalıoğlu Lezita Gıda Sanayi AŞ (LEZİTA), As Ofis Damızlık Yumurta Yem Gıda San. ve Tic. AŞ (AS OFİS), Banvit Bandırma Vitaminli Yem Sanayi AŞ (BANVİT),Beypi Beypazarı Tarımsal Üretim Paz. San. ve Tic. AŞ (BEYPİLİÇ), CP Standart Gıda San. ve Tic. AŞ (CP), Erpiliç Entegre Tavukçuluk Üretim Pazarlama ve Tic. AŞ (ERPİLİÇ), Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Tic. San. AŞ (GEDİK), Hastavuk Gıda Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ (HASTAVUK), Keskinoğlu Tavukçuluk ve Damızlık İşl. San. Tic. AŞ (KESKİNOĞLU) ve Şenpiliç Gıda Sanayi AŞ (ŞENPİLİÇ) ünvanlı 10 teşebbüs hakkında yürütülen soruşturmadır. LEZİTA hakkında ayrıca nihai satış noktalarının yeniden satış fiyatını tespit ettiği iddiasına yönelik de soruşturma yürütülmüştür” dedi. 

Küle, beyaz et piyasasında faaliyet gösteren teşebbüslere yönelik 4 ayrı soruşturma açtıklarını anımsatarak, “LEZİTA, BEYPİLİÇ, KESKİNOĞLU ve ŞENPİLİÇ ünvanlı teşebbüsler uzlaşma başvurusunda bulunmuşlardır. Uzlaşma süreci sonunda ihlali kabul eden söz konusu dört üreticiye toplamda yaklaşık 1,2 milyar TL idari para cezası uygulanmış ve bu teşebbüsler bakımından soruşturma sonlanmıştır”ifadesinde bulundu.  

Küle ayrıca, “Soruşturmada uzlaşma süreci devam eden teşebbüsler bulunmakta olup bu uzlaşma süreçleri sonucunda beyaz et sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslere yönelik verilen toplam para cezası artabilecektir” diye vurguladı. 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM