Pazar, Ekim 20, 2024

İhracat ve enflasyon verileri bugün açıklanıyor

Türkiye’de ekonomi gündemi 3 Haziran ile başlayan haftada hareketli geçecek. Haftanın ilk gündem maddeleri ihracat ve enflasyon rakamları olacak. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) mayıs ayı ihracat verilerini duyuracak.  Mayıs ayı ihracat verileri İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantıda Ticaret Bakanı Ömer Bolat ve TİM Başkanı Mustafa Gültepe tarafından açıklanacak. Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ise aynı gün içinde mayıs ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Açıklanacak olan enflasyon verileriyle birlikte hem kira artış oranları hem de memur ve emeklinin zammına yansıyan 5 aylık enflasyon farkı da belirlenecek.

TÜİK, 4 Haziran Salı günü Su Ürünleri istatistiklerini paylaşacak. TCMB ise aynı gün içinde Reel Efektif Döviz Kuru verilerini yayımlayacak. 5 Haziran Çarşamba günü TÜİK, Sinema ve Gösteri Sanatları İstatistikleri ve Sera Gazı Emisyon İstatistiklerini açıklayacak. Aynı gün içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin Üç Aylık Verimlilik İstatistiklerini yayımlayacak. TCMB ise Gösterge Niteliğindeki Merkez Bankası Kurlarını paylaşacak.


TOBB, Sanayi Kapasite Raporlarını açıklayacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 6 Haziran Perşembe günü Sanayi Kapasite Raporlarını açıklayacak. TCMB aynı gün içinde Menkul Kıymet İstatistikleri ile Haftalık Para ve Banka İstatistiklerini yayımlayacak. 7 Haziran Cuma günü TÜİK Kütüphane İstatistikleri ve Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını paylaşacak. Aynı gün içinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konaklama İstatistikleri ve Tesis İstatistiklerini açıklayacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı ise Hazine Nakit Gerçekleşmelerini yayımlayacak. Tarım ve Orman Bakanlığı da Biyoçeşitlilik İstatistikleri, Korunan Alan İstatistikleri ve Yaban Hayatı İstatistiklerini paylaşacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM