Cuma, Ekim 18, 2024

Kamuda birden fazla maaş uygulaması sona eriyor

Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kararları 26 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapılan düzenlemeyle birlikte her statüdeki kamu görevlileri sadece bir görevi için maaş alacak. Bir ayda yapılabilecek ödemelerin toplam net tutarı ise 108 bin gösterge rakamı (bugünkü karşılığı 98 bin TL) memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarı geçemeyecek. Birden fazla görev alan personel, hangi görevin ücretini alacağını asli görevli olduğu kuruma mutlaka bildirmek zorunda olacak. 

Tedbirlere uymayan kamu görevlilerine maaş kesintisi ya da işten çıkarma gibi pek çok idari ceza verilebilecek. Kamuda ihtiyaç fazlası olan araçların satışı gerçekleştirilecek. Sokak ve caddelerin aydınlatma giderlerinde belediye ve il özel idarelerinin genel bütçe vergi gelirleri payından yapılan kesinti oranı yüzde 20’den, yüzde 30’a çıkarılacak.

Araç dışından şarj edilebilen 70 kilometrenin üzerinde menzile sahip hibrit araçlara Özel Tüketim Vergisi teşviği sağlanacak.

Birden fazla görev alan personele ödenecek tutar üzerinden gerekli vergi kesintileri yapılarak ilgilinin asli görevli bulunduğu kurumca bildirilen bir emanet hesabına yatırılacak.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM