Perşembe, Eylül 19, 2024

İzmir zamanın ötesine geçecek

Türkiye’nin en eski markalarından ve İzmir’in en önemli simgelerinden İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 93’üncü kez kapılarını açıyor. 93 yıldır ülkemizin ticari ve kültürel hafızasını barındıran önemli bir miras olan İzmir Enternasyonal Fuarı, 30 Ağustos-9 Eylül tarihlerinde Kültürpark’ta ziyaretçilerini geleceğin kapılarını aralamaya davet ediyor. ‘Teknoloji’ temasıyla ve ‘Zamanın Ötesine Geçiyoruz’ sloganıyla düzenlenen Fuar’daki özel teknoloji alanları İzmirlilerin ilgisini çekecek. 


Dron gösterilerine tüm İzmirliler davetli

İEF bu yıl 30 Ağustos Zafer Bayramı ve İzmir’in kurtuluşunun 102’nci yıl coşkusuna da ev sahipliği yapacak. 30 Ağustos’ta Zafer Bayramı ve 93. İEF’in açılış coşkusu yaşanacak. Kültürpark Lozan kapısında 19.30’da başlayacak resmi açılış töreni sonrasında 21.30’da Alsancak Gündoğdu Meydanı semalarında 500 dron ile Zafer Bayramı temalı bir gösteri yapılacak.  31 Ağustos’ta saat 19.00’da ise Kültürpark’ta Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda resepsiyon var. Saat 20.30’da teknoloji temasıyla Kültürpark’ta dron şov düzenlenecek.


Sürpriz konuk

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu kez İzmirlileri bir sürprizin beklediğini belirterek “Tüm dünyanın yakından tanıdığı sürpriz konuğumuz resmi açılış töreninde, ayrıca farklı etkinlik ve söyleşilerde yer alacak” dedi. Sürpriz konuk 1 Eylül’de tarihçi, akademisyen Prof. Dr. Emrah Safa Gürkan, 2 Eylül’de ise sanatçı Okan Bayülgen ile de ‘Tech Talks’ etkinliği kapsamında İsmet İnönü Sanat Merkezi’ndeki bir araya gelecek.


“Yarının dünyasını keşfetme fırsatı bulacağız”

Bu yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nda pek çok konuk şehrin ve ülkenin katılımıyla hem Türkiye’nin ticari ve kültürel hafızasını yaşatacağımızı hem de yarının dünyasını keşfetme fırsatını bulacağımızı belirten Tugay, “Fuar, teknoloji meraklılarının potansiyelini sergileyebileceği, fikirlerini paylaşabileceği ve geleceğe yönelik projeler geliştirebileceği buluşma noktası olacak. Bu yılki teknoloji teması ve fuarda ortaya çıkacak sinerji, İzmir’in dijital dönüşüm sürecine önemli bir katkı sağlayacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak teknolojiyi ve yapay zekâyı kent yönetiminde etkin bir şekilde kullanma hedefimiz doğrultusunda, bu tür tematik etkinliklerin yerel işletmelerin dijitalleşmesine ve inovasyon kapasitelerinin artmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.


Teknoloji özel alanı var

Fuar’da yer alacak teknoloji özel alanında; teknokentler, organize sanayi bölgeleri, bu alanda faaliyet gösteren dernekler, sivil toplum kuruluşları, yapay zekâdan oyun teknolojilerine, yenilenebilir enerjiden robotik sistemler ve oyun teknolojilerine kadar birçok alanda çalışan firmalar ürün ve hizmetlerini tanıtacak. Belediye şirketleri İZFAŞ ve İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ iş birliği ile girişimcilere ve start-uplara ücretsiz olarak tahsis edilen alanda ise girişimciler yeni iş fikirleri ve inovatif çözümlerini sergileyecek. Fuar, teknoloji meraklılarının potansiyellerini sergileyebileceği, fikirlerini paylaşabileceği ve geleceğe yönelik projeler geliştirebileceği bir buluşma noktası da olacak.


İstanbul zengin bir deneyim sunacak

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yılki onur konuğu kenti İstanbul oldu. İstanbul, kültürel mirası, gastronomisi ve yenilikçi teknolojik girişimleriyle ziyaretçilere zengin bir deneyim sunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İBB Miras, İBB Kültür ve Visit İstanbul markaları ile ziyaretçilerin karşısına çıkıyor. İBB Miras, İstanbul’daki kaderine terk edilmiş yüzlerce kültür varlığını restore ederek geleceğe taşıyor.  İBB Kültür, zengin etkinlik takvimiyle bu yaşam alanlarına hayat veriyor, kültür sanatı İstanbullular için ulaşılabilir kılıyor.  Visit İstanbul, İstanbul’un ziyaretçileri için çok yönlü olarak deneyimlenebilmesine aracılık ediyor.

Aynı zamanda fuar süresince İBB’nin katkılarıyla hazırlanan, Türk resim sanatının önemli isimlerinden ‘Solo Botter: Nuri İyem’ sergisi Casa Botter’den sonra İzmir’de ziyaretçileriyle buluşacak. Sergi, sanatçının farklı dönemlerden karakteristik çalışmalarından özel bir seçki sunuyor.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM