Cuma, Eylül 20, 2024

Pomega Energy Storage Technologies fabrikasının temeli atıldı

Pomega Energy Storage Technologies temel atma töreni

Pomega Energy Storage Technologies temel atma töreni


Mühendislik ve teknoloji şirketi Kontrolmatik Teknoloji’nin inşa edeceği 279 milyon dolarlık enerji depolama fabrikasının temeli ‘Pomega Energy Storage Technologies’ katılımı atıldı.

ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki Colleton ilçesinde toplam 320 dönüm arazi üzerine kurulacağı ve ‘Pomega Energy Storage Technologies Inc.’ adıyla hizmet vereceği belirtilen açıklamada, yıllık 3 GWh kapasiteli fabrikanın, Lityum-İyon (LiFePO4) teknolojisiyle pil hücreleri üretmenin yanı sıra ev ve şebeke tipi enerji depolama çözümlerini de üreteceği aktarıldı.

Pomega Gigafactory Ankara Polatlı


2024’te faaliyete geçecek

Fabrikanın 2024’te faaliyete geçmesi planlandığı aktarılan açıklamada, “Finansmanı için özkaynakların yanı sıra için federal hükümetin ve Güney Carolina eyaletinin sunduğu teşviklerden de yararlanılıyor.

BMW, Boeing, Continental, Mercedes-Benz, Samsung gibi dünyanın ileri gelen teknoloji ve üretim devlerinin yatırım yaptığı alanda kurulacak olan fabrika ilk etapta 3 GWh kapasite ile faaliyet gosterecek ve LFP hücrelerin yanı sıra batarya modülleri ve bütünleşik enerji depolama sistemleri üretimi yapacak” sözlerine yer verildi.

ABD’nin Güney Carolina eyaletindeki Colleton ilçesinde, fabrikanın temel atma törenin yapıldığı vurgulanan açıklamada, “Eyalet Valisi Henry McMaster ve diğer eyalet yöneticileri törene katıldı.

Kontrolmatik Yönetim Kurulu Başkanı Sami Aslanhan ve ABD’de kurulu Kontrolmatik Technologies şirketinin CEO’su Bahadır Yetki’nin de katıldığı tören eyalet basını tarafından da yoğun ilgiyle takip edildi. Fabrika, Kontrolmatik’in ‘küresel marka olma’ yolculuğunda güçlü bir adımı temsil ediyor” ifadesine yer verildi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM