Cuma, Eylül 27, 2024

Güler Sabancı’ya Japonya hükümetinden nişan

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı’ya, Japon kültürünün Türkiye’de tanıtılması ve Japonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin geliştirilmesine yönelik katkılarından dolayı Japonya Hükümeti tarafından ‘Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı ve Boyun Bağı’ verildi. 

Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen törende, Güler Sabancı’ya nişanı, Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi KATSUMATA Takahiko takdim etti. 

Güler Sabancı, törende yaptığı konuşmada, “Japonya ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılını kutladığımız bu anlamlı yılda, Altın Işıklar, Yükselen Güneş Nişanı’na layık görülmek benim için büyük onurdur. Ailem ve Sabancı Topluluğu için de iki ülkeyi birbirine yakınlaştıran her adım daima çok büyük önem taşımıştır. Japonya ve Japon şirketleri ile geliştirdiğimiz ilişkinin temeli bundan neredeyse 50 yıl öncesine, rahmetli amcalarım Sakıp Sabancı ve Özdemir Sabancı’ya uzanıyor. Başta Sakıp Sabancı ve Özdemir Sabancı olmak üzere tüm Sabancı kardeşler Japon kültürüne, çalışma anlayışına ve disiplinine hayrandı” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM