Cuma, Eylül 27, 2024

Sporun duayenleri İzmir’de ‘Zirve’ de buluşacak  

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Ticaret Odası’nın (İZTO) iş birliği ile 8 Ekim’de Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşecek olan İzmir Spor Zirvesi’nin basın toplantısı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener katıldı. İzmir Spor Zirvesi Türkiye’nin yıldız sporcularının, efsane teknik direktörlerinin ve spor dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla 8 Ekim’de gerçekleşecek. 


“İzmir ülke sporunda özel bir yere sahip”

Basın toplantısında konuşan İZTO Başkanı Mahmut Özgener, İzmir’in spor tarihinde önemli bir ilke imza atmak için bir arada olduklarını söyledi. İzmir’in ülke sporunda her zaman özel yere sahip olan bir kent olduğunu belirten Özgener,  “Spor tarihimize baktığımızda ilk futbol maçının İzmir’de oynandığını, ilk futbol kulübünün şehrimizde kurulduğunu, bisikletten, golf ve tenise kadar, birçok spor dalının ilk karşılaşmalarının İzmir’de oynandığını görüyoruz. İzmir’in bir spor başkenti olarak varlığını daha da güçlü kılmak, bu büyük mirası gelecek nesillere en doğru şekilde aktarmak için bir aradayız” dedi.


Sporun duayenleri İzmir’de olacak 

Bu yıl ilk kez düzenlenecek olan İzmir Spor Zirvesin’de Paris’te Olimpiyatlarda ve Paralimpik Oyunları’nda ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımızla bir araya geleceklerini belirten Özgener, “Jimnastik gibi son yıllarda öne çıkan belirli dalları en yetkili isimlerle beraber irdeleyeceğiz. Kadınlarımızın spordaki yükselişini bu değişimi yaratanlardan dinleyeceğiz. Zirvemizin son panelinde; daha önce hiçbir sahnede bir araya gelmemiş, ülkemizin futbolda en deneyimli, efsane isimleri Şansal Büyüka moderatörlüğünde bir araya gelecek. Ülke futbolunun ve sporunun bugününü ve geleceğinin tartışılacağı bu panelde Fatih Terim, Mustafa Denizli ve Şenol Güneş yer alacak” diye konuştu. 


İzmir önemli metropollerden biri

Böyle bir zirve için çok heyecanlı olduğunu söyleyen Tugay, “Bu konu ile ilgili ilk konuşmayı Koordinasyon kurulunda yaptık. İzmir’in pek çok spor alanında potansiyeli mevcut.  4.5 milyon civarında bir nüfus ile, aslında sadece Türkiye’nin 3. büyük şehrinden biri değil aynı zamanda dünyanın en önemli metropollerinden biri. Yani kent haliyle baktığımız zaman, sporda çok büyük başarılar kazanmış, köklü kulüpleriyle birlikte çok büyük sporcular yetiştirmiş bir kent konumunda” dedi.


İzmir’in kent düzeyinde bir spor planlamasına da ihtiyacı var

İzmir için sporda yol haritaları çizdiklerini ve kent düzeyinde bir spor planlamasına ihtiyacı olduğunu söyleyen Tugay. “Hani derler ya elimizde malzemeler var yemeğin pişirilmesi gerekiyor diye. Bu yemeği bir kişinin değil bütün İzmir’in pişirmesi gerekiyor. En başta kulüplerimiz sonra yerel yönetimlerimiz dahil herkes ellerindeki imkanlarla çalışmalara katılmalılar. İnanılmaz yetenekli gençlerimiz birilerinin ellerinden tutmasını bekliyor. Onların eli tutulduğu zaman İzmir’e kupalarla dönecekler. İzmir kupaların şampiyonlukların kenti olacak” diye konuştu.

Karşıyaka Stadı’nın yapımı konusunda bir soru üzerine Tugay, “Karşıya stadyumunun olduğu alan İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilmiş değil yoksa İzmir Büyükşehir Belediyesinin gücü, kuvveti yani sadece bu stadı değil, onun gibi 4-5 stadı yapma gücündedir. Bundan emin olabilirsiniz. Hiç zor bir şey değil. Bütün teknik sorunları aşarak, bazı teknik sorunlar var, stadın yapımını gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı 

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM