Cuma, Ekim 18, 2024

Erkunt Traktör, Bursa Tarım Fuarı’na katılacak

Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. (TÜYAP) tarafından 8-12 Ekim tarihlerinde bu yıl 21’inci kez düzenlenecek Bursa Tarım Fuarı’na Türkiye’nin ilk yerli tasarım traktörünün üreticisi Erkunt Traktör, ürün gamının en yeni üyeleriyle katılacak. Erkunt Traktör CEO’su Tolga Saylan, Türkiye’nin en önemli tarım fuarlarından biri olan Bursa Tarım Fuarı’nda büyük bir ekiple çiftçileri ağırlayacaklarını söyledi.Bursa Tarım Fuarı’nın her yıl yerli ve yabancı sektör paydaşlarını bir araya getiren büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptığını dile getiren Saylan, “Rekabetin çok çekişmeli olduğu bu sektörde, iyi ve güvenilir bir marka olmak için en önemli amacın, tarım alanında yaşanan gelişmelere en hızlı şekilde uyum sağlamak olduğunu biliyoruz. Bu sebeple, geçen senelerde değişen emisyon standartlarıyla uyumlu bir şekilde ürettiğimiz Faz 3B ve Faz 4 eCapra motorlu modellerimizi, artık tamamen Stage 5 emisyona uyumlu modeller haline getirdik” dedi.

Ar-Ge ve proje ekiplerinin üzerinde özenle çalıştığı bu yeni eCapra motorlu ve Deutz motorlu modellerin Türkiye’nin birçok bölgesinde, bizzat Türk çiftçisi tarafından denendiğini ve tam not aldığını söyleyen Saylan, Türkiye’nin en önemli ve büyük fuarlarından biri olan Bursa Tarım Fuarı’nda da bu motorlarla süsledikleri ve 64 beygir gücünden 92 beygir gücüne kadar hizmet veren modellerin bulunduğu ‘Meyveci Serisi’nin yer alacağını aktardı.


Misket 26B traktörleri Bursalı çiftçilerle buluşacak

Bu yıl İzmir Fuarı’nda küçük bahçeler, hobi bahçeciliği, nakliye işleri ve otel hizmetlerinde kullanılmak üzere tasarlanan ve kısa sürede çiftçilerin dostu olan 26 beygir gücündeki Misket 26B traktörlerini tanıttıklarını söyleyen Saylan, “Şimdi ise bu traktörü Bursalı çiftçilerle buluşturacağız. Bunun dışında yıllarca Sonalika motorlu olarak piyasaya sürdüğümüz ve hem tarla hem de bahçe tarımında çiftçinin göz bebeği olmuş 50 – 55 beygir gücündeki Kısmet Ailesi’ni de Stage 5 eCapra motorlarımızla yeniledik” diye konuştu.


“Misyonumuz çiftçinin işini kolaylaştırmak”

Şirket olarak misyonlarının her zaman çiftçinin işini kolaylaştıran ve verimini arttıran ürünler üretmek olduğunu açıklayan Saylan, “Hem bunun için hem de Meyvecinin bereketine inandığımız için, mart ayında Konya Fuarı’nda 125 beygir gücündeki modelimizde kullandığımız kauçuk palet sistemini, küçük Meyveci modellerimize de uyarladık. Palet sistemi traktörlerin toprak üzerindeki çekiş gücünü artırırken, bu makinelerin toprağı tahrip etmeden daha etkili bir şekilde çalışmasını sağlayarak ürün kalitesini ve verimini yükseltmeyi hedefliyor” ifadelerini kullandı.

Saylan, Bursa ve çevre illerde güçlü bir yetkili satıcı ve servis ağlarının mevcut olduğunu söyledi. Çiftçilerin memnuniyeti arttıkça hem ürün yelpazesinin hem de saha teşkilatının büyüdüğünü ve güçlendiğini aktaran Saylan, yetkili satıcı ve yetkili servis ağılarını büyütmeye, güçlendirmeye devam ettiklerini ve bu durumun 2025 yılında da süreceğini belirtti.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM