Cumartesi, Ekim 19, 2024

Royal Stay Palace artık Grand Harilton olarak hizmet verecek

SEDA GÖK 

İstanbul’da her geçen yıl artan turizm potansiyeli ve fuar turizmi yatırımcının pazara olan ilgisini arttırıyor.  Yerli ve milli yatırımlarıyla savunma alanında adından söz ettiren iş insanı Serdar Özyurt, turizm alanında da önemli bir yatırıma imza attı. Özyurt, Suudi Arabistanlı ünlü iş insanı Mahmut Al Sakaar’ın Halaskargazi’deki otelini satın aldı.

Fuarcılık sektörü Türkiye ekonomisi için büyüme potansiyeli barındıran bir alan olarak görülürken, kapatıldıktan sonra fuarcılık organizasyonları için kullanılmaya başlanan Atatürk Havalimanı çevresindeki otellerde fuar turizmine büyük katkı sunmaya devam ediyor.

Ticaret Bakanlığı verdiği desteklerle fuar organizatörlerinin rekabet gücünü artırmayı amaçlarken, yatırımcı da “Marka fuarlara, marka oteller” konseptiyle otel yatırımlarını hızlandırdı.

İstanbul’un prestijli otellerinden biri olan ve daha önce Suudi Arabistanlı ünlü iş insanı Mahmut Al Sakaar’a ait olan Royal Stay Palace oteli satın alan iş insanı Serdar Özyurt, bu hamlesiyle fuar turizmine de büyük bir katkı sunacak. Otelin ismi ise Grand Harilton olarak değiştirildi.

Satışın ardından bir grup gazeteciye sürece ilişkin açıklama yapan Özyurt, “Yeni yatırımımız ülke turizmine güç kazandıracak. Türkiye’nin bu alandaki gücünü artırmak için yatırımlarımız sürecek. Satın alımımız yeni işbirliği fırsatlarına da kapı aralayacaktır” dedi. Yerli sermayenin önemine dikkat çeken Özyurt, otelin modernizasyonu ve hizmet kalitesinin artırılması yönünde de kapsamlı projeler planladıklarını duyurdu.

Otelde Türki Cumhuriyetler, Avrupa, Orta Doğu, Uzak Doğu ve Amerika kıtasından gelen çok sayıda misafirin daha önce konakladığını ifade eden Özyurt, “Yeni dönemde hem İstanbul turizminin hem de fuarcılık turizminin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla otelimizde büyük dönüşümler yapacağız. Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmak ve ekonomiye olan güvenimizi göstermek için ülkemize yatırım yapmaya devam edeceğiz” dedi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM