Çarşamba, Mayıs 14, 2025

Kordon’da yılbaşı bereketi

Ömür Şanlı: Yılbaşı öncesinde Kordon’daki mekanların fiyat politikaları ve konseptleri hazır

MERT UYGUNER

Yılbaşına sayılı günler kala birçok insan haftalar öncesinden mekan rezervasyonları yaptı. Yeni yıla keyifli ve eğlenceli bir şekilde girmek isteyen İzmirli vatandaşların ise tercihi Alsancak Kordon’da bulunan işletmeler olacak. Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, yılbaşına az bir süre kala Kordon’da bulunan mekanların yılbaşı hazırlıklarını anlattı.  Her yılbaşında Kordon’daki mekanların yoğun bir şekilde çalıştığını ve bu yılbaşı öncesinde de mekanların bütün hazırlıklarını tamamladığını belirten Şanlı, mekanların fiyat politikaları ve yapacakları konseptlerin de hazır olduğunu ifade etti. Yapılan rezervasyonlarla mekanlardaki doluluk oranının yüzde 70’in üzerine çıktığını; bu oranın Konak Pier taraflarında yüzde 100’ü bulduğunu söyleyen Şanlı, yılbaşı öncesinde birçok işletmenin menü konusunda incelikli hazırlıklar yaptığını dile getirdi. Yılbaşında işletmelerin kâr marjlarının artacağını söyleyen Şanlı, “Yıl sonu olduğu için bütün insanlar da eğlenmeye gelecek. İşletmeler, ona göre menülerini yaptı, hazırlıklarını tamamladı” dedi. İşletmelerin fiyat politikasına da değinen Şanlı, “Seçilen mekanlar, menülerin fiyat politikasına göre seçiliyor. Her mekan farklı menülere farklı fiyatlar verebiliyor. Ama yılbaşı için menü hazırlamayan mekanlarda mevcut” dedi.


“Kordon’daki işletmelerin kapasitesi belli”

Yılbaşında işletmelerin yaptığı en büyük hatalardan birinin kapasitesini aşacak organizasyonlar yapmak olduğunu söyleyen Şanlı, “Kordon’daki işletmelerin kapasitesi belli. Kordon’da 500 kişi ağırlayacak kapasitede işletmeler yok” dedi. Yeni yıl için tercih edilen işletmelerin alan konusunda da yeterli olması gerektiğini belirten Şanlı, gecenin ilerleyen saatlerinde insanların dans etmek için alana ihtiyaçları olacağını ve işletmenin bu konuda sıkıntı çekmemesi gerektiğini ifade etti. Kordon’da eskisi gibi eğlence mekanlarının kalmadığını ifade eden Şanlı, “Eskiden büyük mekanlar vardı ama şu anda o yoğunluk yok. 8-10 tane işletme şu anda canlı müzik yapıyor” diye konuştu.


“Kaçak alkol satışı yapan mekanların ruhsatları iptal edilmeli”

Yılbaşında karşılaşılan en büyük sorunlardan birinin sahte alkol olduğunu belirten Şanlı, Kordon’da bulunan mekanların yılbaşında denetlendiğini söyledi. Alsancak’taki herhangi bir işletmede yaşanan bu sorunun diğer bütün işletmeleri zan altında bıraktığını ve yılbaşında alkol denetiminin önemini vurgulayan Şanlı, kaçak alkol satışı yapılan mekanların ifşa edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu mekanların ismi verilmeli ve bu tür işletmelere yüksek cezalar yazılmalı. Ruhsatları iptal edilmeli, Hatta adamı kasten öldürme gibi cezalardan da yargılanmalılar” ifadelerine yer verdi.


“Kordonundaki işletmeler, sosyal medyayı çok kullanmıyor”

Yılbaşı öncesinde mekanların, reklam ve tanıtım konusunda sosyal medyadan yararlanma durumlarını değerlendiren Şanlı, “Kordondaki işletmeler, kendi potansiyelleri olduğu için sosyal medyayı çok kullanmıyorlar. Bu konuda bütçeleri de yok. Kordon mekanlarını tercih edenler genellikle sabit müşteriler ve bu müşterilerin çevresindeki insanlar” dedi.


“Kordon, gönül rahatlığıyla tercih edilebilir”

Kordon’daki işletmelerin çoğunun göz önünde bulunduğu için güvenlik konusunda insanların sorun yaşamayacağını belirten Şanlı, “Kordon’da, her türlü denetim yapıldığı için vatandaşlar gönül rahatlığıyla buradaki işletmelerimize gelip yemeklerini yiyebilirler, alkol tüketebilirler. Denetlenmesinden de ben ayrı keyif alıyorum. İşletmelerin sıklıkla denetlenmesi sahte alkol gibi sorunlarla karşılaşma olasılığını bitirir” ifadelerine yer verdi.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM