Perşembe, Eylül 19, 2024

Hilti’den, şantiyeleri güvenli çalışma alanlarına dönüştürme hedefi

İnşaat ve el aletleri sektöründe giderek daha fazla benimsenen sıfır tolerans ilkesi, güvenli çalışma ortamları yaratmanın ön koşulu olarak kabul ediliyor. Elektrikli el aletleri, bağlantı sistemleri ve diğer teknolojiler dahil, inşaat sektörü için yenilikçi çözümler sunan Hilti, iş sağlığı ve güvenliğini artırmak için geliştirdiği çözümler ve tasarladığı geniş ürün yelpazesi ile şantiyelere rehberlik ediyor.

Yeni nesil teknolojilerden yoksun şekilde geliştirilen ürünlerin, şantiyeleri güvenli hale getirmek konusunda yetersiz kaldığını söyleyen Hilti Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmetcan Tufan, “Hilti Türkiye olarak teknolojinin olağanüstü gücünden yararlanarak hem mevcut ve olası iş kazası risklerini minimize etmeyi hem de şantiyeleri daha güvenli çalışma alanlarına dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi.


“Sürekli değişen iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerini yakından takip ediyoruz”

Uzmanlık odaklı iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerinin olası kazalara karşı tedbirlerin alınmasında büyük rol oynadığını aktaran Tufan, “Çeşitli ihtiyaçlara yönelik, uzmanlık odaklı, pratik iş sağlığı ve güvenliği eğitim modülleri ve teknik eğitim kurslarından oluşan etkili eğitim programlarımızı şantiye güvenliğini artırmanın ve verimliliği sürdürmenin anahtarı olarak görüyoruz. İleri Ürün ve Uygulama Eğitimlerimiz, Ankraj, Filiz Ekimi, Yangın Durdurucu Uzmanları Eğitim Programlarımız ile çalışan güvenliği, verimliliği ve kârlılığına katkıda bulunuyoruz” diye konuştu. ON!Track Ekipmanı Yönetim Sistemi ile güvenlik gerekliliklerini yerine getirirken, makinelerin kalibrasyon ve bakım ihtiyaçlarını adım adım tek noktadan takip edebildiklerini kaydeden Tufan, “Sürekli değişen iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliklerini yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.


“AVR özelliği makinelerin daha uzun süre kullanımına imkân sağlıyor”

İş sağlığı ve güvenliğinin ön planda olduğu ürün ve çözümler geliştirdiklerini vurgulayan Tufan, “Yapısal bağlantıların tasarımını ve analizini her zamankinden daha hızlı ve kolay hale getiren, kullanıcı dostu, bulut tabanlı bir yazılım olan PROFIS Engineering ile çelikten betona, betondan betona ve çelikten duvara kadar birden çok sabitlemenin yanı sıra daha güvenilir, daha uygun maliyetli ve yasalara uyumlu tüm tırabzan ve taban plakası çözümlerini tasarlıyoruz. Kırıcı-delici ürünlerimizde bulunan Aktif Titreşim Azaltma (AVR) özelliği hem sağlık sorunlarını önlüyor hem de makinelerin daha uzun süre kullanımına imkân sağlıyor. BX Akülü Çivi Çakma Tabancası ile şantiyelere yüksek performans ve güvenlik getiriyoruz. Yine kırıcı-delici ürünlerimiz için kullandığımız AVR teknolojimizin yüksek performansı sayesinde ağır duvar ve tuğla duvarlarının kırılması, beton ve duvarlarda kanallar açılması, zemin seviyesinde ya da yakınındaki yıkım işlemleri sırasında oluşabilecek güvenlik açıklarını ortadan kaldırıyoruz” diye konuştu.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM