Salı, Temmuz 1, 2025

“KDV’yi finansman kaynağına dönüştürüyoruz”

Türkiye’de alanında ilklere imza atan TGS Dış Ticaret A.Ş., iş ortağı firmalar için KDV’yi maliyet unsuru olmaktan çıkararak finansman kaynağına dönüştürmeye devam ediyor. Kredi faizlerinin yüzde 50’nin üzerinde seyrettiği bir dönemde hızlı, tam yüklenim avantajıyla ve nakit iade edilen KDV, firmaların işletme sermayesine ve nakit akışına büyük katkı sağlıyor.  TGS Dış Ticaret A.Ş., 25. kuruluş yıldönümünü kutladığı 2024’te birçok sektörde rekabetçiliğin zayıflamasına rağmen 2,5 milyar dolarlık ihracatla Türkiye 6’ıncısı oldu. TGS Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tanrıverdi, 6’ıncılık ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldı. Tanrıverdi, KDV’nin maliyet unsuru yerine finansman kaynağına dönüştürülerek, işletme sermayesi ve nakit akışında kullanıldığını belirtti.


“KDV’yi düzenli bir şekilde iade etmeyi sürdürdük”

Burak Tanrıverdi, 2024’ün küresel ölçekte ekonomik zorlukların etkisini hissettirdiği bir yıl olduğunu hatırlattı. Bölgesel çatışmaların ve gerginliklerin küresel ticaret üzerindeki olumsuz etkilerini yoğun bir şekilde hissettirdiğini belirten Tanrıverdi, şöyle konuştu: “TGS A.Ş. olarak biz bu zor dönemde de firmalarımıza, ihracatın finansmanında önemli bir kaynak olan KDV’yi hızlı, tam yüklenim avantajıyla ve nakit olarak düzenli bir şekilde iade etmeyi sürdürdük. Bu iadeler firmaların maliyetlerinin karşılanmasında destek ve kaldıraç görevi gördü. İmalatçı ve tedarikçi firmalarımıza hızlı ve verimli bir şekilde geri kazandırılan KDV, maliyet unsuru yerine finansman kaynağına dönüştürülerek, işletme sermayesi ve nakit akışında kullanıldı. Firmalarımızla her yıl giderek biraz daha güçlenen iş birliğimiz ihracat performansımıza da pozitif yansıyor.”

İmalatçıların ve tedarikçilerin hazır giyimden otomotive, deriden tekstile kadar çeşitlilik gösteren ihracatının küresel ölçekte yaşanan zorluklara rağmen arttığını kaydeden Tanrıverdi, “2024’te küresel talebin yavaş seyretmesine rağmen 2,5 milyar dolarlık bir ihracatla Türkiye 6’ıncısı olmayı başardık. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) düzenlediği ‘İhracatın Şampiyonları’ töreninde ödülümüzü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden aldık. Başarıda katkısı olan tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. Firmalarımızla güçlü iş birliği sayesinde 2025’in ilk altı ayında hedeflerimizi yakaladığımızı hatta bazı sektörlerde geçtiğimizi söyleyebilirim. Hemen hemen tüm sektörlerin rekabetçiliğini zayıflatan engellerin kaldırılması halinde yılı çok daha yüksek bir ihracat hacmiyle kapatabiliriz” ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM