Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Baymak CEO’su Çolak: Yatırımlarımızın 15 milyon Euro’ya çıkmasını bekliyoruz

Baymak CEO Ender Çolak

Türkiye’nin önde gelen üreticilerinden olan Baymak; Türkiye genelinde, 1000’e yakın bayisi, 2100’den fazla satış noktası ve 1500’ün üzerinde servis teknisyeni ile yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Temel motivasyonlarının tüketicilerin beklenti ve ihtiyaçlarına yönelik inovatif ürünler sunup, sürdürülebilir bir geleceğe yakınlaştırmak olduğunu söyleyen Baymak CEO’su Ender Çolak, “Baymak olarak 2023’te Ar-Ge, ürün ve hat yatırımlarımızın 15 milyon Euro’ya ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Türkiye’de yatırımlarına ağırlık verdiklerini belirten Çolak “Bu kapsamda üretime 8 milyon Euro’luk yatırım yaparak yılda 35 bin adet olan boyler üretim kapasitemizi 200 bine çıkaracağız. Böylece Türkiye olarak BDR Thermea Group’un ana boyler üreticisi konumuna geliyoruz. Buradan Avrupa’ya ciddi bir ihracat potansiyeli oluşturacağız” diye konuştu.


İlk 6 ayda yüzde 74 büyüme

Baymak, yılın ilk altı ayında cirosunu geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 74 büyüme ile 2,2 milyar TL’ye taşıdı. İlk 6 aylık döneme ilişkin verileri değerlendiren Çolak, “İlk yarıyı adetsel bazda, kombide yüzde 82 ve su ısıtıcıları grubunda ise yüzde 136 büyüme ile başarılı bir şekilde tamamladık. Kombi pazarı yüzde 40 büyürken Baymak, pazarın 2 katı büyüme elde etti. Pazarın çok üstünde bir büyümeden söz ediyoruz. Bu başarılı iş sonuçlarının ardında; bayilerimizin ve tüketicilerimizin gün geçtikçe artan güveni, üstün servis kalitesi ve aramıza yeni katılan bayilerimiz ile giderek daha da güçlenerek büyüyen uzman ekibimiz yer alıyor. Klima kategorisinde ise yükselen sıcaklıklara paralel olarak, ay sonu itibarıyla, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla büyümemiz yüzde 20’ye ulaşacak” ifadelerini kullandı.

“İklimlendirme sektöründeki en önemli sorun, finansmana erişim”

İklimlendirme sektörünün en önemli sorunlarının başında finansmana erişimin geldiğini kaydeden Çolak “Finansal kaynaklara erişim zorluğu yaşayan dağıtım kanallarının bu sorunun üstesinden gelmelerine destek olabilecek yeni yöntemler aranıyor. Biz de Baymak’ın yenilikçi anlayışına uygun olarak tedarikçi finansmanına aracılık etmenin yanında geliştirdiği çözümlerle KOBİ’lerin, işletmelerin finansmana hızlı erişimini sağlayan yeni nesil alacak finansmanı platformu Figopara ile iş birliği yaparak bayilerimize yeni bir finansman imkânı sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“İklimlendirme sektöründe düşük karbon alternatiflerine olan talep yükseliyor”

Paris İklim Anlaşması, Birleşmiş Milletler tarafından ortaya konulan çeşitli yükümlülüklerin yanı sıra Avrupa Birliği’nin Yeşil Mutabakat Anlaşması gibi çok sayıda uluslararası düzenlemeyle sürdürülebilirlik konusunun günümüzde ülkelerin ve şirketlerin daha fazla gündeminde olduğuna vurgu yapan Çolak, “İklimlendirme sektöründe düşük karbon alternatiflerine olan talep yükseliyor. Avrupa’da doğal gazdan elektriğe hızlı bir geçiş yaşanırken, ana ürün olarak ısı pompası öne çıkıyor.

Grubumuz BDR Thermea enerji dönüşümü ve sürdürülebilirlik alanlarındaki liderlik rolü ile ısı pompalarına, hidrojen ile uyumlu ürünlere ve hibrit çözümlere yatırım yapıyor. BDR Thermea Group, ilk yarı yılda ısı pompası kategorisinde adetsel bazda yüzde 53 büyüdü. Globalde karbon nötr akıllı çözümlere yaptığı yatırım 500 milyon Euro’ya ulaşıyor. Grup, 2019-2030 döneminde kapsam 1 ve kapsam 2 emisyonlarını 2030’a kadar yüzde 55 oranında azaltmayı taahhüt etti. Grubun önemli oyuncularından Baymak olarak, biz de buna uygun bir şekilde hareket ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Avrupa’da yaşanan enerji dönüşümüne, Türkiye gecikmeli ayak uyduracak”

BDR Thermea Group’un 250 milyon Euro’yu aşan bir yatırımla ısı pompasında liderliğe koştuğuna işaret eden Çolak, “Avrupa’da ısı pompası pazarında bir durgunluk vardı. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan veriler Avrupa’nın resesyondan çıktığını gösteriyor. Ekonomik büyümeyle, ısı pompası pazarındaki ivme yükseliş trendine kaldığı yerden devam edecek. Avrupa’da yaşanan enerji dönüşümüne Türkiye gecikmeli olarak ayak uyduracak” dedi. Önümüzdeki 3 yıl içerisinde bu dönüşümün hızlanmaya başlayacağını belirten Çolak, 2030 yılında ülkemizde satılan ısı pompası adedinin kombiye yaklaşacağını ifade etti.

KAYNAKBaymak
İLGİLİ HABERLER

GÜNDEM